Историята разкрива причината за краха на Пеп Гуардиола, африкански шамани са в центъра на събитията


Историята разкрива причината за краха на Пеп Гуардиола, африкански шамани са в центъра на събитията
Снимка: Getty Images

2639 0

Манчестър Сити и Пеп Гуардиола за пореден сезон претърпяха крах в Шампионска лига, а този път го направиха на полуфиналите срещу Реал Мадрид - властелинът на турнира. "Гражданите" имаха комфортен аванс от 2 гола до края на срещата, но успяха да ги пропилеят в рамките на две минути, след изумителното включване на Родриго от резервната скамейка. 

Всички се питат как такъв силен отбор, с толкова опитен треньор, ще пропилеят възможността си за класиране на финала по толкова елементарен начин, но привърженици с добра памет откриха каква може да е причината за провала. 

Преди четири години агентът на Яя Туре направи любопитно изказване, от което се разбра, че, може би, Гуардиола никога повече няма да триумфира в най-силния европейски клубен турнир. През 2018-а играчът прекара по-голямата част от сезона на резервната скамейка, а това не бе по вкуса нито на футболиста, нито на неговия агент. Тогава Селюк заяви, че цяла Африка ще се обърне срещу Гуардиола заради решението му да не пуска в игра Туре.

"Гуардиола обърна цяла Африка срещу себе си, много африкански фенове се отрекоха от Манчестър Сити. И съм сигурен, че много африкански шамани в бъдеще няма да позволят на Гуардиола да спечели Шампионска лига. Това ще бъде за Гуардиола африканско проклятие. Животът ще покаже дали съм прав или не", коментира Селюк през 2018-а. 

Ето как реагира Гуардиола на загубата!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички