Гуардиола: Готвим се за Борусия Дортмунд, както за всеки един друг мач


Гуардиола: Готвим се за Борусия Дортмунд, както за всеки един друг мач
Снимка: Getty Images/Gulliver

954 0

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола потвърди, че подготовката за четвъртфиналния мач с Борусия Дортмунд от Шампионската лига не е по-специална от тази за всяка друга среща за "гражданите". Испанецът призна, че съперникът разполага с много качествени футболисти.

Във вторник "гражданите" приемат германския тим в първи мач от четвъртфиналите в опит да достигнат до полуфиналите на Шампионската лига за първи път под ръководството на Гуардиола.

"Всеки в клуба иска да стигне максимално далеч, но така е и в другите отбори. Ние имаме обща цел, но трябва да покажем на терена, че можем да бием опонентите си, което правим често този сезон. Искам да бъда честен с вас (журналистите), така че ще ви кажа, че подготовката ни за този мач бе същата като за предишния и за по-предишния и за всеки един мач в последните от 2 до 4 месеца. Когато анализирам, виждам мач, който започва от 0:0. Предстоят ни два мача и този, който се предстваи по-добре в тях, ще продължи. Когато бях треньор на Байерн Мюнхен, нашият голям съперник бе Борусия Дортмунд. Всяка година трябваше да се борим с тях. През първата ми година в Германия те бяха водени от Юрген Клоп, а след това от Томас Тухел, така че не ми беше лесно", потвърди Гуардиола.

"Може би сега им липсва постоянството, но като погледнете какви играчи имат, ще видите, че всеки от тях има нужната индивидуална класа. Можем да говорим за Матс Хумелс, за Емре Джан, Тома Мюние, за Махмуд Дауд, за всеки от тях. Не е нужно да споменавам Ерлинг Холанд, Джейдън Санчо, Торган Азар, Марко Ройс и Юлиан Бранд. Имат и фантастични играчи в школата, а освен това победиха Севиля, които са майстори на мачовете в елиминации", допълни настанивкът на Манчестър Сити.

"Мислех за този мач със седмици. Беше много болезнено. Освен това бе последният ни мач за сезона и искахме да продължим. Поздравихме Лион, защото не направихме достатъчно и не заслужавахме да се класираме. Болеше ни, но какво можехме да направим? След няколко дни започнахме подготовка за новия сезон. Но сега сме отново тук и ще пробваме пак", завърши Гуардиола.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички