Пеп Гуардиола разкри кое е най-силното качество на Серхио Агуеро


Пеп Гуардиола разкри кое е най-силното качество на Серхио Агуеро
Снимка: Getty Images/Guliver

959 0

Серхио Агуеро обяви окончателното си решение да напусне Манчестър Сити след края на настоящия сезон, а днес неговият треньор Хосеп Гуардиола се изказа много ласкаво за своя нападател.

Пред "Скай Спортс" Пеп заяви, че аржентинецът е най-добрият нападател, когото той е имал през годините си начело на "гражданите":

„Той е легенда и е най-добрият нападател, който съм имал през всичките години в Сити. Той е незаменим в съзнанието на феновете, треньорския ни екип и нашите футболисти. Той е фантастичен човек.“ - казва Гуардиола и добавя, че Агуеро може да играе на високо ниво още 5 години:

„Сигурен съм, че може да продължи кариерата си тук на най-високо ниво. Може би за още две, три, четири или пет години. Все още има време да вкара хубави голове до края на кампанията. Постигна големи успехи, но на моменти ни липсваше изключително много.“

Гуардиола разкри и най-силната страна от играта на Агуеро:

„Трудно е да се намери човек с подобни качества. Когато се ядоса, това налива допълнителна енергия в неговите крака. Яростта му помага да преодолее един, двама или трима противници и да бъде остър в наказателното поле. Той дойде през 2011 година и помогна на клуба да се изкачи на ново и по-високо ниво. Всички са му благодарни за това.“ - признава Пеп.

Серхио Агуеро прекара цяло десетилетие при "гражданите" и за този период се превърна в идол за феновете на тима. Нападателят дори успя да стане голмайстор №1 в историята на Манчестър Сити, отбелязвайки 257 гола. Аржентинецът спечели и 4 титли от Висшата лига, 4 Купи на Лигата и една трофей от ФА Къп.

А какво сподели Габриел Жезус по адрес на Серхио Агуеро, можете да научите ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички