"Групата на смъртта" стартира безопасно и скучно: Милан потроши рекорди за 45', но не победи Нюкасъл


"Групата на смъртта" стартира безопасно и скучно: Милан потроши рекорди за 45', но не победи Нюкасъл
Снимка: Getty Images

2608 0

Първият мач от "групата на смъртта" в Шампионска лига завърши без попадения. Завръщането на Нюкасъл в най-престижния европейски клубен турнир не бе особено успешно, но тимът остана непобеден след 0:0 срещу Милан.

През първото полувреме като по чудо Милан не откри резултата след куп пропуски и страхотни намеси на Ник Поуп. Само в първите 20 минути италианците отправиха шест точни удара. Никога преди отборът не е имал повече за цяло полувреме в Шампионска лига от сезон 2003/04 насам (оттогава има данни на Opta, като не е ясно колко още назад продължава серията).

За цялото полувреме пък Милан отправи 15 удара - най-много за тима за една част в надпреварата от сезон 2011-12, когато срещу Бате Борисов отправиха 17. Точните бяха 7 - най-много за едно полувреме от "росонерите" в турнира от над 20 години.

През втората част чистите голови положения намаляха драстично. "Свраките" стабилизираха играта си и допускаха по-малко пред своята врата, като в същото време опитаха да са по-активни в предни позиции. Преимуществото за домакините все пак остана, но отново неоползотворено.

Следващият мач за Нюкасъл е гостуване на Шефилд Юнайтед във Висшата лига на Англия (24.09), а следващото изпитание в Шампионска лига е ПСЖ (04.10). За Милан пък предстои нов мач у дома, но срещу Верона в Серия А (23.09). В следващия кръг от Шампионска лига "росонерите" гостуват на Борусия Дортмунд (04.10).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият точен изстрел в срещата дойде в 4-тата минута и бе за Милан. Рафаел Леао стреля отдалеч, но нямаше как да затрудни Ник Поуп, който улови без проблеми. Гостите пък отговориха с две опасни центрирания, които не намериха своя адресат.

В 13-ата минута дойдоха и първи по-сериозни положения за гол. Първо Побега стреля от средна дистанция и Поуп трябваше да се намесва, избивайки встрани. След това обаче топката стигна вляво по нападението и последва центриране на втора греда и нов удар, този път с глава от отлична позиция, но стражът пак се намеси.

Секунди след това след разбъркване в наказателното поле и неубедителна проява на Трипиър Жиру успя да стреля от непосредствена дистанция от малък ъгъл, но Поуп направи ново ключово спасяване.

В 18-ата минута и Крунич опита изстрел от далечна дистанция. И този удар се получи мощен и в очертанията на вратата, но и този път Поуп спаси, изчиствайки топката в ъглов удар. Самият Крунич центрира от корнера, а Ернандес се извиси и намери топката с глава. Той се справи отлично, но Поуп отново бе брилянтен и отрази със страхотен рефлекс.

След малко над половин час игра гостите поискаха дузпа, след като Лонгстаф бе леко изблъскан в гърба и се оказа на земята. Контактът обаче бе твърде лек, за да бъде отсъден 11-метров наказателен удар. Всичко завърши с контраатака, при която Ернандес центрира от аутлинията и намери Жиру в наказателното поле. От много малък ъгъл опита да насочи топката в мрежата, но я изкара в аут.

В 34-тата минута се стигна до критични моменти пред Поуп. Леао се справи с няколко противникови футболисти и влезе в наказателното поле, където показа отлична техника. Накрая обаче реши да опита да завърши с пета от перфектна позиция, което му изигра лоша шега, след като не уцели топката. След кратко разбъркване последва удар от негов съотборник, но той бе блокиран пред голлинията от бранител.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Четвърт час след старта на второто полувреме нямаше опасност пред някоя от двете врати. Милан отново контролираше топката повече, но Нюкасъл опитваше да атакува повече, като имаше 2 срещу 1 удара за този период. Никой от тях обаче не бе реална голова опасност.

След малко над час игра появилият се като резерва Тиджани Райндерс се отличи с много силен пробив през центъра, с който влезе и в наказателното поле, преодолявайки няколко съперникови играчи. Всичко завърши обаче с разочароващ слаб изстрел в Поуп.

Околко четвърт час преди края Флоренци се отличи перфектно центриране отдясно, с което намери на върха на атаката Леао. Ударът на португалеца обаче не бе точен и ситуацията бе пропиляна.

Десетина минути преди края на редовното време Майнян трябваше да бъде принудително заменен от Спортиело поради травма.

В последните минути от мача, включително и в 5-минутното продължение, домакините натиснаха сериозно в търсене на попадението. Извън няколко центрирания и неточни удари - нищо по-сериозно пред вратата на Поуп до края. Вместо това на контраатака Нюкасъл можеше да шокира Милан. Лонгстаф стреля в последните секунди мощно от границата на наказателното поле, но Спортиело изби в ъглов удар.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Милан ще опита да се реваншира на феновете след тежката загуба с 1:5 в дербито с Интер - най-погромното поражение в съперничеството от август 2009 година. "Росонерите" обаче не са с добри показатели срещу английските тимове в последно време.

За най-скорошните 11 срещи са загубили 8 и за завършили наравно в 2. От другата страна обаче Милан е загубил само едно домакинство в Шампионска лига в последните пет мача срещу отбори, които не са от техния град (спечелил е останалите 4).

След трите поредни поражения във Висшата лига Нюкасъл се върна на победния път срещу Брентфорд. "Свраките" са загубили само един от последните си 4 мача срещу италианци (2 победи и 1 равенство в останалите). Играчите на тима обаче нямат особен опит в Европа, като това важи дори и за техния мениджър Еди Хау.

Любопитен факт е, че във всеки от последните пет мача на Милан като домакин в Шампионска лига, който отбележи пръв в срещата, впоследствие печели, без да инкасира гол (3 победи и 2 загуби за "росонерите").

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички