„Горди сме и развълнувани“! Артета със силни думи преди завръщането на Арсенал в Шампионска лига


„Горди сме и развълнувани“! Артета със силни думи преди завръщането на Арсенал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1124 0

Арсенал се завърна в Шампионската лига след 6-годишно отсъствие от турнира на богатите. Вицешампионът на Англия попадна в Група „В“ на надпреварата.

Първият мач на „топчиите“ ще е срещу ПСВ Айндховен на „Емиратс“. Двубоят е утре от 22 часа. Другите съперници в групата са Севиля и Ланс.

Двата тима се изправиха един срещу друг в миналогодишната Лига Европа, като тогава англичаните и нидерландците си си размениха по една домакинска победа в груповата фаза.

ВЪЛНЕНИЕ В ЛАГЕРА НА АРТИЛЕРИСТИТЕ ПРЕДИ ЗАВРЪЩАНЕТО В ШЛ

"Всеки път, когато гледах Шампионската лига, а ние не бяхме там, го усещах: „Този клуб трябва да бъде в Шампионската лига“. Това беше процес, но ние сме тук и сега трябва да извлечем максимума от него. Мисля, че успяхме и подобрихме отбора, подобрихме състава и заслужаваме да бъдем тук.

 Ние сме горди и развълнувани, че Арсенал отново е в Шампионска лига. Измина много време за клуба, откакто участвахме в турнира, а за мен това е първият път като мениджър, така че наистина го очаквам с нетърпение", заяви мениджърът Микел Артета на брифинг преди мача с ПСВ.

"Нужно е  да се отнасяме към предстоящата среща като към всяка друга. Свикнали сме да играем тежки мачове всяка седмица във Висшата лига. Утре няма да е по-различно", допълни испанецът.

От сметките за сблъсъка с филипсите отпада Габриел Мартинели, който получи контузия при победата с 1:0 над Евертън. В лагера на топчиите се надяват бразилецът да е на линия за лондонското дерби с Тотнъм във Висшата лига в неделя.

ВИЖТЕ ОЩЕ:"Много съжалявам": Един от най-разочароващите мачове в кариерата на Лео Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички