"Много съжалявам": Един от най-разочароващите мачове в кариерата на Лео Меси


"Много съжалявам": Един от най-разочароващите мачове в кариерата на Лео Меси
Снимка: Getty Images

1756 0

Осеян с успехи, знаменитият футболен път на Лео Меси не е пълен само с позитивни моменти. Като един от най-разочароващите си такива легендарният аржентинец определя мач, в който дори не взима участие.

Именно този факт прави двубоя толкова паметен за "ла пулга". Преди известно време той споделя пред "AS", че съжалява изключително много, че не могъл да помогне на каталунците във финала на Шампионска лига през 2006-а година. 

"Съжалявам, че не излязох, не осъзнах какво се случва. Щеше да е добре поне да бъда на скамейката онази нощ. Докато се контузих (срещу Челси в 1/8 финалите), бях участвал във всеки възможен мач в Шампионска лига в кариерата си. Бях разочарован, много съжалявам за този момент. Спечелихме онази Шампионска лига, но не бях сигурен какво ще се случи, защото беше много трудно", спомня си Меси.

Какво се случи през 2006 г.?

Тогава "блаугранас" се изправят срещу Арсенал. Въпреки липсата на голмайстора, който отсъства поради разкъсан мускул, "артилеристите" все пак губят с 1:2.

2 гола за испанския колос реализират Самуел Ето'о и Жулиано Белети, които осъществяват пълен обрат. През първото полувреме Соу Кембъл се разписва, но той и неговите съотборници не съумяват да удържат преднината си.

През годините аржентинецът се е изправял срещу "топчиите" 6 пъти, всичките от които в Шампионска лига. 4 пъти той се поздравява с успех, отбелязвайки общо 9 гола.

А защо на треньора на Меси в Интер Маями се наложи да го успокоява след мач?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички