Единственият вратар, спасявал три удара на Холанд в Шампионска лига


Единственият вратар, спасявал три удара на Холанд в Шампионска лига
Снимка: Getty Images, колаж на SportLive

1959 0

Едва на 21 годони Ерлинг Холанд вече е един от най-добрите нападатели в света. Голмайсторът на Борусия Дортмунд редовно е сравняван с някои от най-резултатните футболисти в историята, като мнозина изтъкват факта, че на тази възраст норвежецът има повече попадения, отколкото Кристиано Роналдо и Лионел Меси на същите години.

Талантът на Холанд е неоспорим и той го доказва в почти всеки мач на Борусия, бележейки попадение след попадение. Не такъв обаче се оказа двубоят с Аякс в Шампионска лига, когато "жълто-черните" бяха разгромени с 4:0, а Холанд беше тотално неутрализиран от отбраната на нидерландците и най-вече от техния страж Ремко Пасвеер.

37-годишният вратар на Аякс изигра изключителен мач, в който парира всеки един удар по посока на вратата си. Той отказа големия голмайстор на Борусия Холанд на цели три пъти в хода на двубоя, като спаси три точни удара от страна на норвежеца.

Любопитното е, че Пасвеер се превърна в първия и единствен вратар, който спасява три точни удара на Холанд в рамките на един мач в Шампионска лига. 

Наскоро стана ясно, че Холанд е бил на крачка от трансфер пред един от водещите европейски грандове срещу едва 2 милиона евро (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички