Холанд бил пред трансфер в Ювентус срещу едва 2 млн. евро


Холанд бил пред трансфер в Ювентус срещу едва 2 млн. евро
Снимка: Getty Images

1132 0

Изпълнителният директор на Интер Бепе Марота разкри, че е пропуснал възможността да привлече Ерлинг Холанд за страхотната по онова време сделка от 2 млн. евро, когато все още бил част от Ювентус.

Норвежецът се присъедини към РБ Залцбург от Молде през 2019, след което отиде в Борусия Дортмунд, където се изстреля като световна звезда във футбола. Дортмунд удържа устрема на европейските грандове през лятото, като се говореше за деветцифрена трансферна сума. „Едно от нещата, за които най-много съжалявам, е сделката за Холанд. Бях изпълнителен директор на Ювентус и имахме шанса да го привлечем за 2 млн. евро от Молде…бяхме толкова близо“, започна той.

Нападателят може да премине в голям клуб следващото лято, но според Марота грандовете от Серия А няма да бъдат в преследването за 21-годишния футболист. Ювентус закупи Кристиано Роналдо, който се завърна в Манчестър Юнайтед това лято, през 2018, но изпълнителният директор на Интер е на мнение, че клубовете от Серия А изостават от колегите си в останалите четири топ европейски първенства. „Сега е невъзможно да видим Холанд в Серия А. Няма шанс италианските клубове да го привлекат следващото лято“.

Финансовият бюджет в Интер е стегнат след титлата на „нерадзурите“ миналия сезон, но Марота е готов за нови попълнения още през януари. „Ако има нужда, сме готови за трансфери през януари и да закупим един или два подаръка. Искаме да подкрепим старши треньора Симоне Индзаги, но без да губим от поглед от бюджетните нужди. Не можем да харчим, но можем да използваме въображението си“, завърши той.

Един от основните кандидати за подписа на Холанд е Пари Сен Жермен. Агентът на Холанд Мино Райола вече е уведомил парижани каква заплата трябва да подготвят за талантливия нападател (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички