Три възможни варианти пред ПСЖ за Мбапе


Три възможни варианти пред ПСЖ за Мбапе
Снимка: GettyImages

4127 0

Бъдещето на Килиан Мбапе продължава да бъде поставяне под сериозно съмнение, след като 22-годишният футболист призна съвсем наскоро, че през лятото лично е пожелал да напусне Пари Сен Жермен.

Френският нападател иска да продължи кариерата си в Реал Мадрид, а парижани отклониха оферта от 197 млн. паунда за играча през ляятото. В резултат на това Мбапе може да премине в Испания без пари през следващото лято, а Маурисио Почетино трябва да мисли с кого може да замени младия голмайстор на „Парк де Пренс”.

В този материал Sportlive.bg ще погледне към трима футболисти от Европа, които могат да наследят Мбапе във френската столица.

Ерлинг Браут Холанд

Възможно е в момента да няма по-търсен играч в световния футбол от Ерлинг Браут Холанд. Борусия Дортмунд запази услугите на норвежеца за този сезон преди да дойде интензивния спор за бъдещето му през идното лято, когато клаузата му за откупуване ще бъде 75 млн. евро. Холанд има 87 участия за гол за вестфалци (68 гола и 19 асистенции) в 67 мача, а досега през този сезон вече има 11 попадения и четири асистенции в осем мача.

ПСЖ вижда Холанд като възможно най-добрият кандидат за замяната на Мбапе, но 21-годишният нападател е искан от всички големи отбори във Висшата лига на Англия, както и от Байерн Мюнхен.

Съществува и предполагаемото препятствие за желаната годишна заплата от агента Мино Райола за играча от 50 милиона евро, като в това перо парижани са загрижени след сериозното лято на 2020-а и взимането на скъпи футболисти.

Хари Кейн

След седмици на спекулации и безсънни нощи за Даниел Леви, то Хари Кейн все пак остана лоялен на Тотнъм Хотспър през този сезон, но още един сезон без трофей за нападателя при „шпорите” би гарантирал негов трансфер извън столицата на Англия.

Хари Кейн започна много лошо тази кампания, макар предната да я завърши с 23 гола и 14 асистенции, след като 28-годишният нападател досега няма регистрирано попадение. Все пак Кейн може да бъде очарован от факта, че ще може повторно да работи с Маурисио Почетино, при който се изгради като световна звезда с екипа на лондончани.

Манчестър Сити е друг отбор, който сериозно желае да вземе Кейн, но не успя през изминалия трансферен пазар, но се вярва, че през идното лято „гражданите” отново ще поискат англичанина, което ще затрудни ПСЖ за евентуални преговори. Кейн със сигурност може „да влезе в обувките” на Мбапе.

Амин Гуири

За разлика от предните две имена, които са нашумели във футболния свят, то талисманът на Ница Амин Гуири е един от най-добре представящите се нападатели във френската Лига 1.

След като регистрира 12 гола и 7 асистенции за Ница през миналия сезон, Гуири сега вече е воден от Кристоф Галтие, който стана шампион с Лил през миналия сезон. Наставникът спомага на Гуири да има вече пет гола и три асистенции в осем мача от лигата през 2021/22.

Галтие ще му бъде много трудно да задържи стрелеца, дори да класира Ница за групите на Шампионска лига, след като играчът е под радара на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.

Той е с изтичащ договор през лятото на 2024-а година и със сигурност няма да коства деветцифренна сума, каквато биха били Холанд и Кейн, което се явява разумна опция пред ПСЖ и Почетино за замяна на Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички