Двама футболисти на Ливърпул обиждани на расистка основа


Двама футболисти на Ливърпул обиждани на расистка основа
Снимка: Gulliver/GettyImages

2062 0

От английския Ливърпул призоваха за „възможно най-строгите превантивни мерки” за расистки злоупотреби в социалните мрежи. Това се случи след загубата с 1:3 от Реал Мадрид в първи ¼-финал от Шампионската лига, след като Трент Александър-Арнолд и Наби Кейта станаха обект на атака.

Бранителят и халфът на „червените” бяха атакувани с „маймунски емотикони” в секцията за коментари в Instagram, като подобни имаше дори още преди да е свършила официално срещата в Мадрид на „Алфредо Ди Стефано”.

„За пореден път осъждаме отвратителното расово насилие след футболен мач. Това е напълно неприемливо и трябва да бъде преустановено”.

„ФК Ливърпул осъжда всички форми на дискриминация. Клубът ще продължи да работи със своите партньори, както и върху нашата инициатива „Червени заедно”, за да водим кампания срещу дискриминацията”.

„Като клуб ще предлагаме на нашите играчи подрепа, когато се налага. Ще работим със съответните органи, за да идентифицираме тези хора, и ако е възможно, те да бъдат разследвани и понасят своята отговорност.

„Знаем, че това няма да е достатъчно, докато платформите за социални медии и регулаторните органи, които ги управляват, не предприемат възможно най-превантивните мерки за спиране на това нещо. Настоящата ситуация не може да бъде разрешена и всички трябва да се обединим около факта, че това не бива да продължава”, заявиха от „Анфийлд”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички