Дежа вю: Ювентус и Роналдо отново аут рано-рано от Шампионска лига, драма с продължения срещу Порто


Дежа вю: Ювентус и Роналдо отново аут рано-рано от Шампионска лига, драма с продължения срещу Порто
Снимка: Getty Images/Guliver

7091 0

След изключително драматично развитие Порто отстрани Ювентус на осминафиналите в Шампионска лига. "Драконите" загубиха с 2:3 след продължения, но въпреки това продължават към четвъртфиналите след повече голове на чужд терен от опонента си.

Разочарованието за "бианконерите" е огромно, тъй като те играха с човек повече на терена от 54-ата минута, когато Тареми бе изгонен с втори жълт картон, след като изрита силно топката при спряна игра. Това се случи при резултат 1:0 в полза на португалците. Юве реагира бързо и вкара два гола чрез изигралия отличен мач Федерико Киеза и наложи натиск в търсене на победата. Италианците имаха и липса на късмет, тъй като на два пъти удариха гредата.

Така се стигна до продължения, в които Ювентус така и не успя да увеличи аванса си, въпреки че игра вече дълго време с човек повече. Вместо това, Порто вкара от пряк свободен удар чрез Оливейра в 115-ата минута. Тогава "старата госпожа" тръгна още по-усилено напред и бързо вкара един от нужните два гола чрез Рабио, който засече с глава центриране от ъглов удар.

До самия край "бианконерите" не спряха да атакуват, но попадението така и не дойде, като Ювентус преживява поредно разочарование в Шампионска лига, отпадайки рано-рано. Голямата звезда на тима Кристиано Роналдо изобщо нямаше ден и не успя да помогне на своя отбор.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Демирал, Бонучи, Куадрадо, Артур, Рамзи, Рабио, Киеза, Роналдо, Мората

Порто: Маркезин, Пепе, Урибе, Тареми, Марега, Заиду, Корона, Манафа, Мбемба, Отавио, Оливейра

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЮВЕНТУС - ПОРТО В ШАМПИОНСКА ЛИГА?

ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

115' - 2:2! Гостите магично излизат напред в резултата. Те получиха правото да изпълнят пряк свободен изстрел. Оливейра се нае с изпълнението от близо 30 метра и стреля по земя, а Шчесни не успя да се намеси и топката попадна в мрежата му.

117' - 3:2! 2 минути след това Юве върна надеждите си, след като Рабио засече с глава центриране от ъглов удар.

ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

В първото 15-минутно продължение Порто показа, че ще опитва да отбележи, въпреки че е с човек по-малко на терена. Юве все пак продължаваше да контролира повече топката и да опитва атаки, но отново се затрудняваше в заключителната фаза и не можа да създаде по-чисто положение.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

49' - 1:1! 4 минути след началото на втората част Ювентус успя най-сетне да реализира. Бонучи изведе Роналдо в наказателното поле, а той комбинира с гърди към Киеза, който с прецизен изстрел намеря горния ляв ъгъл на вратата на Маркезин.

В 54-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като единственият футболист на Порто с жълт картон на терена си изкара второ официално предупреждение. Марега гневно изрита топката във въздуха при спряла игра, което провокира главния съдия да го изгони.

Само 3 минути по-късно "бианконерите" удариха греда, след като Киеза преодоля вратаря, но си поведе топката твърде дълго. Там се намеси Пепе, а след това топката се отклони в страничния стълб.

63' - 2:1! "Старата госпожа" осъществява пълен обрат в срещата, след като Куадрадо осъществи ново отлично центриране, което бе засечено с глава от Киеза. Топката мина близо до ръцете на Маркезин, но той нямаше как да реагира, тъй като ударът бе с достатъчно сила и отблизо.

В 82-рата минута Юве организира скоростна контраатака, която бе завършена чрез Киеза. Италианецът бе близо до своя хеттрик, но останал сам срещу Маркезин, стражът на гостите се справи. Секунди по-късно Сар от "драконите" стреля мощно отдалеч, но Шчесни се намеси.

В първата минута от добавеното време Мората бе изведен зад противниковата защита и успя да преодолее противниковия страж, за да се разпише. Флагът на страничния съдия обаче моментално бе вдигнат и голът бе правилно отменен.

В 3-ата минута от добавеното време футболистите на Андреа Пирло отново бяха изключително близо до победата, след като Куадрадо влезе навътре и стреля с по-слабия си ляв крак, но ударът му се отби в напречната греда.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3-ата минута домакините имаха отличен шанс да поведат в резултата, след като Хуан Куадрадо центрира по великолепен начин към Алваро Мората в наказателното поле. Испанецът стреля с глава, но точно там, където бе Маркезин.

Само няколко минути по-късно гостите отговориха подобаващо. "Драконите" създадоха сериозна суматоха в наказателното поле на Ювентус и дори се стигна до удар с глава на Тареми в напречната греда.

В 17-ата минута главният съдия отсъди дузпа, след като Мерих Демирал закъсня с намесата си в наказателното поле и препъна противник. Оливейра се нае с изпълнението и изпратя Шчесни в другия ъгъл. 19' - 0:1!

В 27-ата минута отново се откри отличен шанс пред Мората, след като защитник на Порто увисна във въздуха. Испанецът обаче бързо бе затворен от вратаря Маркезин и стреля в него.

До края на полувремето Ювентус така и не успя да създаде чисто голово положение, като гостите се защитаваха компактно и не допуснаха никакви пропуски в отбрана. Същевременно използваха всеки един удобен момент за контраатака сред разредените бранители на "старата госпожа".

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Италианският шампион Ювентус се изправя срещу Порто в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. "Бианконерите" загубиха първата среща с 1:2 и ще трябва да обръщат развоя на сблъсъка, ако не искат отново да се простят рано-рано с мечтата си за трофея. Юве губи за четвърти пореден път първия си двубой в 1/8-финалния етап, но се класира за 1/4-финалите през последните три сезона.

Торинци се намират в добра форма у дома като в Серия А имат 7 поредни домакински победи. Срещата за Ювентус ще пропуснат болният от коронавирус Родриго Бентанкур, наказаният поради натрупани жълти картони Данило, както и контузените Пауло Дибала и Матайс де Лихт. Под въпрос е Артур. Голямата звезда Кристиано Роналдо ще е на линия за сблъсъка.

Порто спечели само три от последните си девет мача, макар че повеждаше в резултата 5 пъти. Възпитаниците на Сержио Консейсао отпаднаха от турнира за Купата на Португалия, но се върнаха на прав път след успеха с 2:0 над Жил Висенте. Срещата пропуска трайно контузеният вратар Мохамед Мбайе, а под въпрос са Пепе, Хесус Корона и Шансел Мбемба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички