Чудото е факт! РБ Лайпциг изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионска лига


Чудото е факт! РБ Лайпциг изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5775 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед е аут от Шампионска лига, след като сензационно изгуби гостуването си на Ред Бул Лайпциг с резултат 3:2 в последен шести мач от груповата фаза на турнира. "Червените дяволи" допуснаха да изостанат с два гола на почивката, а разликата нарасна до три през втората част, преди частично да се върнат в двубоя с късни две попадения.

С основен принос за победата на Лайпциг се отчете футболист на Манчестър Сити - крайният бранител Анхелино, който играе под наем при "биковете" и се отчете с гол и две асистенции в срещата. "Дяволите" бяха напълно неузнаваеми през първото полувреме, инкасирайки гол още във втората минута и още едно попадение в 13'. 

В 30' ВАР отмени гол на Лайпциг заради засада. В началото на второто полувреме Юнайтед започна да притиска съперника си, но без резултат. В средата на полувремето Бруно Фернандеш уцели греда, а само две минути по-късно Лайпциг вече водеше с 3:0.

В заключителните 10 минути от срещата гостите спечелиха дузпа, реализирана от Бруно, а малко след това Погба вкара с глава от корнер. И при двата гола останаха съмнения около редовността им, след като дузпата бе отсъдена за спорно нарушение в защита, а при гола на Погба останаха съмнения, че топката е докоснала ръката на Магуайър.

Поражението изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионска лига и ги прати в Лига Европа. РБ Лайпциг продължава напред, като единствената въпросителна е дали се класира като №1 или №2 в групата, тъй като мачът на ПСЖ и Истанбул ББ бе прекъснат заради безпрецедентен расизъм от страна на съдията.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лайпциг направи мечтан старт на двубоя: след само две минути игра "червените бикове" вече водеха в резултата. Марсел Забицер проби по десния фланг и предостави великолепно центриране в наказателното поле, което бе достигнато от Анхелино и засечено в далечния ъгъл на вратата на Де Хеа - 1:0!

В 9' Грийнууд стреля опасно към вратата на Лайпциг, но Гулаши улови. Четири минути по-късно домакините се добраха до втори гол. Анхелино получи топката отляво в наказателното поле и центрира към далечната греда, където Люк Шоу изпусна Айдара, който се разписа - 2:0!

Няколко минути по-късно Лайпциг можеше да отбележи и трето попадение, но подаване на Анхелино към Форсберг на чиста позиция не бе оползотворено. В 30-ата минута "биковете" накараха "дяволите" да настръхнат, след като вкараха топката за трети път в мрежата на Де Хеа. След намесата на ВАР обаче голът бе отменен заради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна със сериозен натиск от страна на "дяволите", които упорито се опитваха да пробият през добре строената отбрана на Лайпциг. Едва в средата на полувремето обаче се откриха първите чисти положения, като и двете бяха пред Бруно Фернандеш. Халфът на два пъти потърси вратата на съперника, но в първия случай Гулаши спаси, а във втория - напречната греда се "намеси".

Само две минути по-късно Лайпциг погреба надеждите на "дяволите". Правещият страхотен мач Анхелино предостави поредното си великолепно центриране в наказателното поле, за да намери Джъстин Клуйверт, който покачи на 3:0! Втора асистенция за Анхелино в срещата.

В следващите минути и Скот Мактоминей, и Мейсън Грийнууд, и Бруно Фернандеш обстрелваха вратата на домакините, но Гулаши показа, че е вратар от световна класа. В заключителните минути на срещата Юнайтед се върна в мача. В 80' "дяволите" получиха дузпа за спорно нарушение, която бе реализирана от Бруно - 3:1!

Само две минути по-късно, след центриране от корнер, Пол Погба игра с глава и вкара топката в мрежата. Останаха съмнения, че топката се е докоснала преди това до ръката на Хари Магуайър, но ВАР зачете гола - 3:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА: 

"Червените дяволи" трябва да се борят за класиране напред след домакинската загуба от Пари Сен Жермен и днес не могат да си позволят нов провал. Дори точка ще е достатъчна на Юнайтед да продължи напред, докато германците се нуждаят от задължителна победа.

Нападателите Единсон Кавани и Антони Марсиал няма да летят за Германия заради мускулни травми, но Солскяер е сигурен, че Мейсън Грийнууд може да ги замени. Междувременно стана ясно, че пети човек от РБ Лайпциг е дал положителна проба за коронавирус.

Става въпрос за 18-годишния полузащитник Лазар Самарджич. Освен младока с коронавирус в РБ Лайпциг са още Марсел Сабицер, Амаду Хайдара, Хий-Чан Хван, както и един служител.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

РБ Лайпциг: Гулаши, Анхелино, Орбан, Конате, Мукиеле, Хайдара, Забицер, Кампл, Нкунку, Форсберг, Олмо

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Матич, Мактоминей, Бруно, Тейес, Грийнууд, Рашфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички