Четири гола на Иличич унищожиха Валенсия и класираха Аталанта на 1/4-финал в Шампионска лига


Четири гола на Иличич унищожиха Валенсия и класираха Аталанта на 1/4-финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

19796 0

Отборът на Аталанта се превърна в един от първите два отбора, които се класират за четвъртфиналите на Шампионска лига. Италианският гранд победи Валенсия като гост в зрелищен мач-реванш с 3:4 от 1/8-финалите надпреварата. Така с общ резултат 4:8 от двата мача "синьо-черните" продължават напред към следващата фаза на турнира. 

Двубоят на "Местая" се изигра пред празни трибуни, но зрелище за почитателите пред телевизионните екрани не липсваше. В герой за "бергамаските" се превърна 32-годишният словенец Йосип Иличич, който отбеляза и четирите гола за гостуващия тим, за да затвърди мястото на Аталанта на 1/4-финалите.

Двубоят премина през няколко обрата, като първо Аталанта на два пъти повеждаше в резултата, а след това и Валенсия стигна до обрат и преднина в резултата. Мечтите за класиране на домакините бяха тотално убити от Иличич, който се превърна в най-възрастния футболист, който отбелязва хеттрик в мач от Шампионска лига. Кевин Гамейро пък вкара два гола за Валенсия, а един добави Феран Торес.

В историческия си първи сезон в Шампионска лига Аталанта тотално надхвърли очакванията и успя да стигне до толкова напреднала фаза. В другия полуфинал от вечерта РБ Лайпциг тотално шокира финалиста от миналогодишното издание на турнира Тотнъм и ги изхвърли от надпреварата. А всичко по-интересно от двубоя Валенсия - Аталанта четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута на двубоя Аталанта успя да открие резултата Голмайсторът на "синьо-черните" нахлу в наказателното поле, елиминира няколко футболисти, а накрая бе фаулиран от Диакаби след залъгващ финт. Съдията отсъди дузпа, а Иличич бе безгрешен от бялата точка - 0:1.

В средата на полувремето "прилепите" стигнаха до изравнително попадение. Дани Парехо разсече отбраната на "бергамаските" с превъзходен извеждащ пас към Кевин Гамейро. Първоначално Паломино успя да спре подаването с шпагат, но след това Гамейро се пребори за топката и да я прати в мрежата на Спортиело - 1:1.

В 43-ата минута Аталанта си върна преднината в резултата. След хвърляне от тъч Иличич опита да нахлуе в наказателното поле, но топката бе блокирана с ръка от противников футболист. Съдията бе принуден да посочи бялата точка за втори път в срещата, а Иличич отново не прояви милост и реализира за 1:2

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-вата минута Валенсия стигна до нов изравнителен гол, а автор на попадението бе отново Кевин Гамейро. Топката бе изгубена от Паломино, който бе "грешник" и при първия гол, за да се стигне до центриране от десния фланг на Феран Торес. Подаването на крилото бе много прецизно и намери Гамейро, който се разписа с глава - 2:2.

В средата на полувремето домакините се добраха до пълен обрат в мача. Дани Парехо предостави великолепен извеждащ пас за Феран Торес, а крилото на "прилепите" остана очи в очи със Спортиело. Вратарят бе принуден да напусне голлинията, за да посрещне съперника си, но допусна да бъде прехвърлен - 3:2.

Само четири минути по-късно Аталанта отново уби интригата в мача. Валенсия се впусна с всички сили в атака, а това отвори много пространства в задни позиции. Гедеш допусна груба грешка в атака за "прилепите", което доведе до мълниеносна контраатака на "синьо-черните", която завърши с трети гол на Йосип Иличич - 3:3. 32-годишният Иличич се превърна в най-възрастния футболист, който отбелязва хеттрик в Шампионска лига.

В 82-рата минута Аталанта отново излезе напред в резултата, а името на голмайстора не се промени. Словенецът Йосип Иличич вкара четвъртото си попадение в срещата след бързо разиграване и мощен удар в горния ъгъл на вратата на Валенсия - 3:4. 

Преди срещата:

Големият сблъсък на "Местая" ще се състои пред празни трибуни, след като още преди седмица здравният министър на Испания Салвадор Ия съобщи, че няма да има зрители на срещата във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса.Това бе първият мач от програмата на Шампионска лига, за който стана ясно, че ще се играе при закрити врати. Въпреки това многобройни фенове на "прилепите" подкрепиха своя отбор пред стадиона (видео).

Преди началото на двубоя домакините могат да се оплачат от сериозни кадрови проблеми. Макси Гомес, Езикиел Гарай, Кристиано Пицини и Елаким Мангала лекуват травми, Габриел Паулиста е наказан, а Ману Валехо е под въпрос за срещата. За Аталанта Берат Джимсити и Рафаел Толой също са под въпрос за срещата, след като доскоро лекуваха травми.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Валенсия: Силесен, Гая, Диакаби, Коклен, Вас, Кондогбия, Парехо, Солер, Феран Торес, Гамейро, Родриго

Аталанта: Спортиело, Калдара, Паломино, Джимсити, Фройлер, Де Руун, Хатебоер, Госенс, Пашалич, Иличич, Гомез

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички