Дори и Абрамович не е харчил толкова, 38% от трансферите в Англия са на Челси


Дори и Абрамович не е харчил толкова, 38% от трансферите в Англия са на Челси
Снимка: GettyImages

1232 0

Собственикът на Челси Тод Боели продължава да харчи огромни суми, докато се опитва да помогне на тима да се изкачи в класирането на Висшата лига в сезон, който не е никак лесен за Греъм Потър и отбора му. Досега януарският трансферен прозорец е изключително натоварен за Челси, тъй като вече подписаха с шестима играчи този месец, а и има още седмица до затварянето му.

На средна възраст от малко над 20 години е ясно, че "сините" се стремят към различен подход от предишните години и градят за бъдещето. Техните разходи досега този месец се равняват на близо 39% т всички разходи на Висшата лига през януари.

Боели инвестира близо 250 милиона паунда в играчи като Рахийм Стърлинг, Марк Кукурея и Уесли Фофана през лятото и този месец отново няма спирка. Той показа, че има различен метод за правене на бизнес във фортбола, макар начинът му на работа привлече окото на УЕФА.

Челси успя да похарчи много пари и да остане в рамките на правилата на Финансовия феърплей, като разпредели трансферните думи в дълги договори. Украинското крило Михайло Мудрик получи най-дългия договор в историята на Висшата лига, когато подписа за осем години и половина след трансфера си от Шахтьор Донецк за 88 млн. паунда.

Дори и Роман Абромович не е пръскал такива суми през зимния трансферен прозорец, а именно заради него лондоначни бяха критикувани за огромните суми, които се харчат. През първите си две години не харчи нито цент през януари. А ето за кой свой играч от Челси готвят нов договор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички