Между успехите и разочарованието: Най-доброто от Жоржиньо в Челси (ВИДЕО)


Между успехите и разочарованието: Най-доброто от Жоржиньо в Челси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2169 0

Челси официално се раздели със своя полузащитник Жоржиньо, продавайки го на Арсенал за сумата от 12 милиона паунда през вече изминалия януарски трансферен прозорец за 2023 година.

Бразилецът с италиански паспорт акостира на "Стамфорд Бридж" през лятото на 2018 година от Наполи заедно със своя наставник Маурицио Сари. Италианският специалист моментално изгради стил, в който ключова роля имаше точно новия халф на "сините".

Година по-късно Сари напусна клуба от Западен Лондон и мнозина вярваха, че същата участ грози и новия любимец на феновете на Челси, тъй като се вярваше, че той може да играе само под ръководството на Сари. Това обаче далеч не бе така.

Жоржиньо се превърна в един от най-добрите плеймейкъри в английския футбол, играейки под ръководството на мениджъри като Франк Лампард и Томас Тухел. Неговите минути не намаляха, а в същото време той се превърна и в истински лидер на "сините".

Петицата на Челси продължаваше да се раздава на пълни обороти. Жоржиньо се превърна в един от най-страховитите изпълнители на дузпи в професионалния футбол като малцина са вратарите, които могат да се похвалят, че са спасили негови дузпи.

В крайна сметка, престоя на Жоржиньо в Челси се оказа наистина успешен. Той съумя да спечели Лига Европа, Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство, носейки синия екип. През 2021-а година той завърши и трети в класирането за "Златната топка", след като помогна на Италия да се добере до титлата на Евро 2020.

Вижте най-доброто от престоя на Жоржиньо в Челси тук:

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Колко пари "пръснаха" отборите от ТОП 5 на Европа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички