Чеферин: Да лишим феновете от финала на Шампионска лига е недопустимо


Чеферин: Да лишим феновете от финала на Шампионска лига е недопустимо
Снимка: Guliver/GettyImages

869 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира преместването на финала на Шампионска лига от Истанбул в Порто. Решението беше взето, за да може английските фенове да посетят двубоя на живо.

"Феновете трябваше да страдат повече от година, без да имат възможност да видят отборите си на живо, а финалът на Шампионската лига е върхът на клубния футбол. Да лишим феновете от възможността да видят мача е недопустимо, радвам се, че намерихме компромис"

"Трудностите с преместването на финала са големи, Футболната асоциация на Англия и властите приложиха всички усилия, за да се опитат да проведат мача в Англия, и исках да им благодаря за работата в опитите да го постигнат. Съгласни сме, че решението на британското правителство за включването на Турция в "черния списък" е прието за защита на гражданите от разпространението на коронавируса"

Разрешеното количество фенове за финала е по 6000 души от всеки отбор. Част от билетите ще са в свободна продажба. Двубоят между Челси и Манчестър Сити е на 29 май, като началният час е 22 ч.

Повече за преместването на финала в Шампионска лига прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички