Чеферин призна, че гневът на УЕФА ще е върху Реал, Барса и Юве, "които си мислят, че земята е плоска"


Чеферин призна, че гневът на УЕФА ще е върху Реал, Барса и Юве, "които си мислят, че земята е плоска"
Снимка: Guliver/GettyImages

2406 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин отново говори за наказанията, които европейската футболна централа ще предприеме срещу клубовете, които дръзнаха да обявят Европейската Суперлига. Той призна, че в неговите виждания 12-те клуба са разделени на три групи, като последната такава е съставена от Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, върху които ще се стовари целият гняв на УЕФА.

"Нека видим, всеки трябва да поеме последствията за това, което е направил и ние не можем да се правим, че нищо не е станало. Не може да направиш нещо такова и да кажеш: "Бях наказан, защото всички ме мразят". Те имат проблеми само и единствено заради себе си. Това, което направиха, не е добре и ще видим в следващите дни какво ще трябва да направим" - започна Чеферин.

След това той призна, че все пак някои клубове не са толкова загазили: "За мен има очевидна разлика между английските клубове и останалите 6. Те първи се оттеглиха, признаха, че са направили грешка. Трябва да притежаваш величие, за да излезеш и да кажеш: "Аз сгреших".

За мен има три групи от тези 12 клуба - английската 6-ца, която се оттегли първа, след това другите три (Атлетико Мадрид, Милан и Интер) и накрая онези (Реал Мадрид, Барселона и Ювентус), които си мислят, че земята е плоска и че Суперлигата все още съществува. Има огромна разлика между всички тези" - информира президентът на УЕФА.

"Все пак, всеки ще бъде държан отговорен. По какъв начин, ще видим. Не искам да казвам дисциплинарен процес, но трябва да е ясно, че всеки ще понесе последствия по един или друг начин. Дали това ще е решение на Изпълнителния комитет? Ще видим. Рано е, за да се каже" - завърши Чеферин.

Повод за думите на президента на УЕФА стана поредно изявление на Флорентино Перес, който този път отсече, че Суперлигата започва скоро!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички