Мнението на адвокатите: Може ли УЕФА да изхвърли Реал Мадрид от Шампионска лига!?


Мнението на адвокатите: Може ли УЕФА да изхвърли Реал Мадрид от Шампионска лига!?
Снимка: Guliver/GettyImages

1446 0

Няма правни основания, на базата на които Изпълнителният комитет на УЕФА да санкционира Реал Мадрид за участието им в създаването на отцепната Суперлига, твърди "МАRCA" в свой материал от днес.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин в сряда заплаши да накаже незабавно клуба, като дори спомена възможността той да бъде спрян от участие на полуфинала в Шампионската лига срещу Челси. Санкцията, за която говори Чеферин, ще бъде обмислена от Изпълнителния комитет на УЕФА, който ще заседава в петък, за да реши някои окончателни въпроси, свързани с ЕВРО 2020 и да анализира случилото се от изминалата седмицата.

Гореспоменатата комисия обаче няма правомощия да санкционира Реал Мадрид или който и да е клуб, тъй като органът, отговорен за санкциите, е Дисциплинарният комитет. При необходимост пък Спортният арбитражен съд (CAS) би отменил едно такова евентуално решение.

Различни експерти по спортно право са потвърдили пред "MARCA", че няма правно основание за евентуална санкция, дори на по-късна дата. Реал Мадрид не е нарушил правилата, тъй като не съществува член или алинея, която да споменава несъвместимостта на създаването или представянето на паралелна конкуренция. В регламентите на Шампионската лига за тригодишния период 2021-24, одобрени във вторник, това също не се споменава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички