Барселона мачка полувреме, но на Байерн му бяха нужни само четири минути за нов успех (ВИДЕО)


Барселона мачка полувреме, но на Байерн му бяха нужни само четири минути за нов успех (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

9223 0

Байерн Мюнхен се поздрави с успех от 2:0 над Барселона в голямото дерби от груповата фаза на Шампионска лига. За баварците бяха точни Ернандес и Сане в съответно 50-тата и 54-тата минута, като по този начин германският колос се изкачи до първа позиция в група „С“. Барселона пък остава на втора позиция с три точки по-малко и с актив от победа и загуба, докато първенецът надделя над Интер в първата среща и е с 2/2.

Каталунците записаха невероятна първа част и създадоха 10 голови възможности, като междувременно направиха, така че Тер Стеген да не се наложи да се намесва през цялото време. Те имаха три чисти положения едва до двадесетата минута, но Педри и Левандовски не успяха да открият резултата. Най-добрата възможност през цялото полувреме дойде в 17-тата минута, когато Гави намери Левандовски в наказателното поле, освободил се от Упамекано, но ударът му премина над напречната греда.

До края на първата част полякът и Рафиня опитаха по още веднъж, а в 40-тата минута Томас Мюлер бе напът да накаже каталунците, но самият Садио Мане му попречи. В този момент Мусиала отправи ниско центриране от десния фланг и сенегалецът реши да завършва, като не забеляза връхлитащия Мюлер и така двамата се сблъскаха за щастие на Тер Стеген.

Втората част започна с продължение на първата и след само тридесетина секунди Рафиня отправи мощен, но недостатъчно точен удар посока противниковата врата. Всичко за баварците обаче започна в 49-тата минута, когато за първи път в срещата принудиха Тер Стеген да се намесва. Това се случи след добър опит на Горецка, който бе избит в корнер.

При ъгловият удар Ернандес засече с глава на първа греда центриране на Кимих и откри резултата. След още четири минути (54’) постепенна атака на баварците прати топката в Сане чрез Мусиала и германецът хитро прокара топката встрани от Тер Стеген за 2:0.

Последното опасно положение в срещата бе в 62-рата минута, когато чудесен рейд на Педри завърши с удар в гредата. По този начин баварците спечелиха срещата, въпреки че контролираха среща по-малко време и създадоха по-малко голови положения.

Първо полувреме:

Срещата започна с интензивни атаки в посока на двете врати, а първото чисто положение се откри пред гостите. Педри получи чудесен пас в 8-мата минута и залъга двама, но последвалият удар бе избит от Нойер.

След пет минути баварците сами си създадоха проблеми. Стражът на тима реши да изнася топката чрез къс пас, но кълбото попадна в Роберт Левандовски. Той нахлу в наказателното поле, но Упамекано го спря преди да бие.

В 17-тата минута Гави изведе по брилянтен начин Левандовски, освободил се от Упамекано, но последвалата стрелба на поляка се оказа неточна. Междувременно домакините също създадоха куп атаки, но до 20-тата минута така и не успяха да затруднят Тер Стеген.

В следващите пет минути Барселона пропиля още две възможности. Първо легендата на Байерн - Левандовски, засече центриране с глава, но Нойер реагира, а в 25' стрелба от дистанция на Рафиня премина на сантиметри от десния страничен стълб.

В 40-тата минута Мусиала се впусна в нападения по десния фланг и прати ниско центриране към наказателното поле. В него връхлиташе Томас Мюлер, но Садио Мане му се изпречи на пътя и провали головата възможност.

Второ полувреме:

Каталунците нанесоха първия си удар след по-малко от 40 секунди. Педри изведе Рафиня на границата на наказателното поле, бразилецът стреля между двама, но опитът му профуча покрай страничния стълб. Това бе 11-тия опит на Барселона за 46 минути, докато тези на домакините бяха едва 4. 

В 49-тата минута Марк тер Стеген се намеси за първи път в срещата, след като се наложи да избива мощен удар на появилия се като резерва Горецка.

Гол! Байерн Мюнхен се възползва от спечеления корнер след намесата на Тер Стеген и наказа каталунците. Джошуа Кимих центрира на близката греда, където Ернандес засече с глава и направи германския страж безпомощен! 1:0!

Гол! Баварците бързо нанесоха своя втори удар! Те създадоха атака почти от своето наказателно поле и постепенно пренесоха играта в противниковото. Последва и подаване към Сане от Мусиала, като първият пусна топката покрай Тер Стеген и удвои! 2:0!

В 62-рата минута чудесен рейд на Педри се разви чрез двойно подаване с Левандовски, като испанецът се озова на стрелкова позиция, но последвалият опит се изби от левия страничен стълб. 

След двадесет минути удар на Феран Торес спечели единствено корнер за каталунците, но те не съумяха да се възползват от него. 

Стартови състави:

Байерн Мюнхен: Мануел Нойер, Дайо Упамекано, Бенжамен Павар, Йозуа Кимих, Лирой Сане, Садио Мане, Марсел Сабитцер, Алфонсо Дейвис, Люка Ернандес, Томас Мюлер, Джамал Мусиала

Барселона: Марк Андре Тер Стеген, Роналд Араухо, Серхио Бускетс, Усман Дембеле, Педри, Роберт Левандовски, Андреас Кристенсен, Маркос Алонсо, Рафиня, Жул Кунде, Гави

Преди мача:

Двата тима започнаха с успехи тазгодишното си участие в надпреварата - баварците постихнаха трудна, но изключителна важна победа над Интер в Милано с 2:0, докато каталунците не оставиха никакви шансове на Виктория Пилзен - 5:1.

Селекциите на световните колоси се срещнаха на три пъти в последните две години, а тимът от Мюнхен не остави никакви съмнения с представянето си в срещите - три поредни победи. Сред тях се отличава изключителната с 8:2 на "Камп Ноу", когато отборите премериха сили на четвъртфиналите в надпреварата. Останалите две бяха с по 3:0 през миналата година отново в груповата фаза на Шампионска лига

Днес букмейкърите определят възпитаниците на Юлиан Нагелсман за фаворити, но Барселона е съвсем друг отбор от преди две години. Те са в серия от 14 мача без загуба във всички турнири, като последната в Ла Лига от Виляреал през месец май. Те се представят на високо ниво, но още изчистват част от грешките.

Междувременно баварците не са в оптимална форма, което си проличава и от представянето им в Бундеслигата, съпътствано от три поредни ремита в последните седмици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички