Балъков: Динамо Загреб не трябва да се радва за продажбите на Лудогорец


Балъков: Динамо Загреб не трябва да се радва за продажбите на Лудогорец

1909 0

Легендата на българския футбол Красимир Балъков даде интервю за популярния хърватски вестник "Вечерни лист". Поводът бе предстоящите сблъсъци между Лудогорец и Динамо Загреб в третия кръг на квалификациите в Шампионската лига.

Той би треньор на Хайдук Сплит през 10 години – сезон 2011/2012, и така успя да даде гледна точка както като българин, така и от вижданията на специалист. Единият от въпросите беше дали Динамо има предимство предвид факта на изходящите трансфери в българския клуб.

"Знам, че има напускащи, но дойдоха и нови играчи, които смятам, че ще подсилят тима. Те събраха много добри футболисти и Лудогорец отново ще има добър отбор. Затова Динамо няма защо да се радва на напусканията в българския клуб. Ще бъдат два тежки мача, в които шансовете са 50:50".

Трансферите на Лудогорец през лятото:

Българският шампион бе напуснат от Алекс Сантана, който се присъедини към Атлетико Паранаензе, а в най-скоро време се очаква и голмайсторът на тима Пиерос Сотириу да отлети посока Япония. Междувременно десният бранител Жордан Икоко напусна като свободен агент, а набързо бяха продадени още двама играчи.

Ихинио Марин подсили втородивизионния испански Албасете, а Шакил Пинас - шведския Хамарби Стокхолм. Единственото ново попълнение на "орлите" пък е Якуб Пьотровски, който идва от Фортуна Дюселдорф. Бившият играч на ЦСКА Жоржиньо междувременно се върна от наем в Полша.

Любопитното е, че на треньорската скамейка на Динамо отново е Анте Чачич, който води хърватския гранд и преди 10 години, когато Лудогорец и Динамо отново се изправиха един срещу друг, но късметът се усмихна на българския противник.

Вижте къде може да гледате срещата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички