Байерн продължи с безпрецедентен рекорд в Шампионска лига с бой над Звезда


Байерн продължи с безпрецедентен рекорд в Шампионска лига с бой над Звезда
Снимка: Guliver/GettyImages

3270 0

Байерн Мюнхен можеше да вкара и 10 гола на Цървена звезда, но се "смили" над сръбския гранд и спечели "само" с 3:0 в откриващия си мач от Шампионска лига през този сезон. 

От самото начало баварците заредиха атака след атака към пеналтерията на сръбския си опонент. Първото опасно положение се откри пред Коутиньо, който получи на удобна ситуация в наказтелното поле, съумя да укроти топката и да стреля, но над вратата. Малко по-късно Иван Перишич засече центриране от фланга, но ударът му с глава излезе в аут. 

В 34' най-накрая Байерн проби защитната линия на домакините. Перишич успя да пробие отляво и да се освободи достатъчно, за да центрира към наказателното поле. На далечната греда Коман изпревари защитник и с глава прониза вратата на Цървена звезда. 

До края на полувремето гол на Фелипе Коутиньо беше отменен заради засада, а страхотен пас към Левандовски можеше да доведе до гол, ако не беше прекрасната намеса на Милан Борян. 

След почивката Байерн продължи да пропуска на поразия, превръщайки бившият страж на Лудогорец в своеобразен играч на мача. Той отрази поредица от удари на Толисо, Перишич и Левандовски, но полякът в крайна сметка го преодоля 10 минути преди края на срещата. При опит да подаде към Коман нападателят сбърка, но след това преследваше топката до края, възползва се от лошо връщане на защитник към вратаря и с шпагат плъзна топката покрай Борян - 2:0. 

В добавеното време пък Тиаго Алкантара блесна с хитрост, като от пряк свободен удар чукна топката над стената за Томас Мюлер, който сам срещу вратаря и от воле стреля в обратния ъгъл и реализира за крайното 3:0. Германският ас ознаменува по прекрасен начин своя мач №106 за баварците в Европа, с което се превърна в играча с най-много мачове в Шампионска лига. Той изпревари Филип Лам за челото (105). 

Байерн Мюнхен пък тръгна за 16-а поредна година с успех в груповата фаза на турнира - абсолютен рекорд в надпреварата, който може да бъде продължен и догодина. С успеха баварците поведоха в група B на ШЛ, след като по-рано днес Олимпиакос шокира Тотнъм и стигна до немислимо равенство след два гола пасив

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички