Сладко отмъщение! Анхел Ди Мария схруска короната на Реал Мадрид


Сладко отмъщение! Анхел Ди Мария схруска короната на Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

23174 0

Големият хегемон на Шампионска лига Реал Мадрид се показа в най-лошата си светлина. "Белия балет" беше тотално обезличен при гостуването си на ПСЖ и френският първенец спечели с 3:0 спора между двата тима, въпреки че на терена не беше нито един от голямата тройка на парижани Неймар, Мбапе и Кавани.

В архитект на успеха се превърна Анхел Ди Мария, който отбеляза две попадения през първото полувреме. Единият беше в 14' след подаване на Бернат, а в 33' той вкара прекрасен гол от далечна дистанция, поставяйки на колене бившите си съотборници. 

В добавеното време на срещата домакините си направиха истинска гавра с Реал Мадрид, след като двамата крайни бранители - Мюние и Бернат матираха защитата и с двойно подаване бяха преодолени и футболисти, и вратар, а десният бек реализира на полупразна врата - 3:0. 

"Кралския клуб" записа най-тежкото си поражение от загубата с 1:4 от Тотнъм преди две години в груповата фаза на Шампионска лига. Освен това те допуснаха първо поражение срещу ПСЖ в официален мач поне през настоящия век. Реал Мадрид записа и своеобразен антирекорд, след като не отправи нито един точен удар по посока вратата на бившия си страж Кейлор Навас. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ПСЖ опита натиск в началните минути и стигна до няколко добри нахлувания в наказателното поле, но защитата пред Куртоа се справи и със Сарабия, и с Ди Мария. При контраатака в 7' пък Бейл беше изведен по дясното крило, нахлу в пеналтерията, но острият му пас към Азар беше пресрещнат от Навас. 

В 13' падна и първият гол в срещата. По страхотен начин Бернат отне топката от Хамес и се устреми по лявото крило. Той комбинира на двойно подаване с Мауро Икарди и, изведен до аутлинията, намери Ди Мария на близката греда. Аржентинецът стреля мощно в близкия ъгъл, който Куртоа не беше "запечатал" и реализира за 1:0. 

Две минути по-късно паритетът можеше да бъде възстановен, след като Еден Азар беше изведен на стрелкова позиция фронтално в наказателното поле, но стреля покрай вратата. В 31' Реал Мадрид можеше да изравни чрез Гарет Бейл, чийто изстрел от пряк свободен удар премина на сантиметри над горната греда. 

Само 2 минути по-късно ПСЖ отново съсече своя съперник. Идриса Гей се понесе по дясното крило и игра на двойно със Сарабия. След паса топката дойде неудобна за халфа, но той я овладя и намери Ди Мария фронтално на дъгата на пеналта - удар с левия крак и втори гол за бившия ас на Реал Мадрид. 

Последва и най-стойностният момент за Реал Мадрид. Бейл получи висока топка пред наказателното поле, поигра си на "21", задържайки топката във владение, и с по-слабия си десен крак успя да прехвърли Навас, реализирайки много красив гол. След справ с VAR обаче, съдията Антъни Тейлър отмени попадението, тъй като топката беше закачила леко дясната ръка на Бейл току преди удара. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Нищо не се промени в началните минути на втората част, а ПСЖ изпусна куп шансове да реализира 3-и гол. Анхел Ди Мария пропусна страхотен шанс, след като бе изведен очи в очи с Куртоа, но прехвърлящият му удар излезе в аут. Последваха и две намеси на Куртоа при остри подавания на Ди Мария и Сарабия в наказателното поле. 

След безрезултатната вихрушка пред вратата на Реал Мадрид домакините се позатвориха, търсейки 3-и гол на контраатака. "Белия балет" пък с нищо не промени нагласата си към срещата и не установи никакъв натиск в търсене на гол. Зинедин Зидан все пак предприе мерки със смени в 70-ата минута, когато пусна Йович и Васкес на мястото на Хамес и Еден Азар, но и това не повлия положително на слабите мадридчани. 

14 минути преди края Карим Бензема успя да реализира гол, но той беше отменен заради засада на Лука Йович. Той не игра с топката, но се насочи към нея след подаването към френския ас и Антъни Тейлър отмени попадението. 10 минути преди края отново Бензема можеше да се разпише след подаване на Васкес, но стреля покрай вратата. 

В добавеното време на срещата ПСЖ реализира още един гол. В момента, в който настъпи 91', Мюние се понесе по десния фланг, залъга защитник и изведе Бернат сам срещу Куртоа. Левият бранител преодоля стража и после върна топката на белгиеца, който се разписа на празна врата за 3:0. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Кейлор Навас, Мюние, Силва, Кимпембе, Бернат, Маркиньос, Верати, Идриса Гей, Сарабия, Ди Мария, Икарди

Реал Мадрид: Куртоа, Дани Карвахал, Едер Милитао, Варан, Ферлан Менди, Каземиро, Кроос, Хамес, Бейл, Азар, Бензема

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Жребият отреди двата отбора да се изправят един срещу друг като част от група А на турнира, където са още отборите на Галатасарай и Брюж. Още на старта на надпреварата парижани и мадридчани ще могат да определят кой ще е фаворит за 1-ото място в групата. 

Големият проблем на ПСЖ преди срещата е липсата на атакуващото трио Неймар - Мбапе - Кавани. Първият е контузен, а останалите са контузени. В Реал обаче проблемите не са по-малко - Рамос е наказан, а Марсело, Иско, Асенсио, Начо и Модрич са контузени. Това ще направи срещата още по-непредвидима. 

От началото на сезона и двата отбора показаха колебания, като ПСЖ загуби от Рен като гост, а освен това спечели трудно срещу Мец и Страсбург. Реал Мадрид от своя страна записа две равенства и се измъчи със съперници като Леванте и Селта Виго. 

Преди две години двата отбора премериха сили в спор от осминафиналите на Шампионска лига, като тогава Реал спечели и двете срещи, включително с 2:1 като гост в Париж. 

Стартовите състави очаквайте около 21:00 часа! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички