Английската криза в Шампионска лига продължава след провал на Тотнъм


Английската криза в Шампионска лига продължава след провал на Тотнъм
Снимка: Guliver/GettyImages

2256 0

Хари Кейн вкара 20-ия си гол в Шампионска лига в едва 20-ия си двубой, но едва ли ще запомни с добре гостуването на Олимпиакос в Шампионска лига. Тотнъм опропасти аванс от 2 гола в адската атмосфера на стадиона в Пирея и стигнаха едва до 2:2. 

Английският национал реализира от дузпа в 26', докато само 4 минути след него Лукас Моура вкара впечатляващо попадение от далечна дистанция. Това беше и едва вторият му гол извън наказателното поле за "шпорите". В 44' Потенсе се разписа след впечатляващ пробив за 1:2, а в 52' Валбуена реализира за 2:2 от дузпа. 

Маурисио Почетино записа 50-ия си мач в европейските клубни турнири начело на Тотнъм, като до края на груповата фаза ще изравни клубния рекорд на Бил Николсон. И аржентинският специалист обаче едва ли ще е доволен след срещата, след като "шпорите" можеха дори да загубят. "Утешението" за лондончани е, че другите английски грандове - Ливърпул и Челси, загубиха мачовете си и реално Тотнъм носи първата "английска" точка в Шампионска лига този сезон. 

В другата среща от група B един срещу друг на "Алианц Арена" се изправят Байерн Мюнхен и Цървена звезда. 

В началните минути гостите от Лондон нямаха много повод за радост, след като позволиха на Олимпиакос многократно да атакува по фланговете и домакините пропуснаха няколко добри шанса да стигнат до гол, благодарение на две намеси на Лорис. Противно на показаното на терена обаче Тотнъм успя да поведе. 

В 25' Хари Кейн овладя покрай наказателното поле и с финт нахлу в пеналтерията. Защитник на Олимпиакос се опита да му избие топката, но втория опит спъна нападателя на "шпорите". От 11-метровия наказателен удар голмайсторът беше категоричен и даде аванс на своите - 0:1. 

Домакините изпаднаха в нокдаун и това позволи 4 минути по-късно резултатът да бъде удвоен. Сон нахлу по крилото и пусна отличен пас за Лукас Моура. Защитник на гърците го изпусна и фронтално срещу вратата бразилецът прати истински снаряд в горния десен ъгъл - 0:2. 

"Шпорите" обаче решиха, че са свършили своята работа и сгрешиха. Още до края на полувремето Олимпиакос намери начин да намали резултата. В 44' Поденсе и Валбуена комбинираха на двойно подаване и Поденсе се устреми в наказателното поле. Вече на скорост, никой не успя да го спре, а с кинжален удар той се разписа за 1:2. 

От самото начало на второто полувреме гръцкият гранд натисна и това доведе до дузпа в 51'. Валбуена получи топката с гръб към вратата и при опита си за обръщане беше препънат от Вертонген. Френският ас се нагърби с изпълнението и беше точен - 2:2. 

Гостите се опитаха да реагират и в 65' Деле Али получи отличен шанс да се разпише, но ударът му беше слаб и вратарят успя да се намеси. В 85' пък Жозе Са се превърна в герой за своите, след като спаси страхотен удар на Ламела, който си осигури пространство в наказателното поле и стреля мигновено, но не сполучи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички