Байерн Мюнхен наказа пропуските на Лион с класика и е на финал в Шампионска лига


Байерн Мюнхен наказа пропуските на Лион с класика и е на финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

6304 0

Немският шампион Байерн Мюнхен ще играе срещу ПСЖ на финал в тазгодишното издание на Шампионска лига. Баварците отстраниха френския Олимпик Лион след класическа победа с 0:3 в полуфинален сблъсък от надпреварата.

Лион може сериозно да съжалява за развоя на мача, след като пропиляха куп голови положения в срещата. Двубоят започна с два големи пропуска на Мемфис Депай и Карл Токо Екамби, които скоро след това бяха наказани от Серж Гнабри след солова акция в стил "Ариен Робен".

До края на полувремето Гнабри удвои преднината на своя отбор, реализирайки деветото си попадение в Шампионска лига през сезона. През втората част Лион отново не се справи пред вратата на Мануел Нойер, като Екамби записа още няколко фрапантни пропуска на сметката си. В края на мача Роберт Левандовски се разписа и оформи крайния резултат.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само четири минути игра Олимпик Лион можеше да поднесе ранна изненада в срещата. Центриране в наказателното поле на баварците намери Мемфис Депай, който нанесе опасен удар към вратата на Нойер, преминал встрани от целта. В 17' грешка в отбраната на Байерн позволи на Екамби на стреля от чиста позиция, но ударът му намери гредата.

Само минута по-късно Байерн наказа пропуските на своя съперник. Серж Гнабри успя да овладее дълго подаване на фланга, след което влезе навътре към игрището в стил "Ариен Робен", забивайки неспасяем удар по диагонала - 0:1!

В 33-ата минута Байерн удвои преднината си. След центриране от левия фланг Роберт Левандовски не успя да засече топката на метър от вратата, но грешката му бе поправена от Серж Гнабри, който реализира второто си попадение в срещата и девето в Шампионска лига - 0:2!

Малко по-късно Левандовски бе ударен в лицето от противников футболист без топка, при това пред погледа на главния арбитър Антонио Матеу Лаос. Съдията обаче прецени да покаже само жълт картон. Минута след това полският нападател отново се размина с топката на сантиметри от вратата, след като бе отлично намерен от Гнабри на далечната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Шест минути след подновяването на играта Байерн пропиля отличен шанс да увеличи аванса си. Иван Перишич достигна до дълъг диагонален пас, след което нанесе опасен удар към вратата на Лион, но само за да види как Лопес спасява изстрела му. В 58-мата минута френският тим отново пропиля страхотен шанс за гол, след като Екамби не можа да преодолее Нойер в ситуация един на един.

В 80-ата минута влезлият като резерва Филипе Коутиньо успя да прати топката в мрежата на Лион, но бе отсъдена засада на бразилеца. Две минути преди края на мача Йошуа Кимих намери Левандовски в наказателното поле и полякът се разписа, правейки резултата класически - 0:3!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Късно снощи ПСЖ се класира за финала на турнира, след като отстрани безпроблемно РБ Лайпциг. Тази вечер - във втори немско-френски сблъсък - ще бъде определен вторият финалист, който ще спори за трофея с парижани. Баварците със сигурност всяват респект във всеки тим след унищожителната победа над Барселона с 2:8, но пък от Лион показаха, че знаят как да отстраняват фаворити.

В първото десетиле­тие на века двата тима се срещаха често - осем пъти в Турнира на богатите, при 4 на 2 победи в полза на немците. Интересното е, че през 2010-а противниците отново бяха на полуфинал един срещу друг, а напред след две победи продъл­жи баварският колос (4:0 общ резултат и знаменит хеттрик на Олич на "Жерлан").

Лион - от позицията на пълен аутсайдер, успя да елиминира Ювентус, а след това и Манчестър Сити. Възможно е Дембеле отново да остане на пейката за сметка на Карл Токо-Екамби. Наставникът на Байерн Ханзи Флик пък няма намерение да прави никакви промени в състава си и това е повече от логично. Бенжамен Павар е под въпрос за срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лион: Лопес, Денайер, Марсело, Марчал, Аоар, Дюбоа,  Какере, Корне, Бруно Гимараеш, Депай, Екамби

Байерн: Нойер, Дейвис, Алаба, Боатенг, Кимих, Алкантара, Горецка, Перишич, Мюлер, Гнабри, Левандовски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички