Без проблеми за Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд в Бундеслигата този уикенд


Без проблеми за Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд в Бундеслигата този уикенд
Снимка: Getty Images

1076 0

Двата немски гранда Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд успяха да се доберат до победата в своите мачове от 20-ия кръг на Бундеслигата. Баварците се наложиха с 3:0 над Бохум у дома, а "жълто-черните" победиха Вердер Бремен като гост с 2:0.

Байерн доминираше Бохум през по-голямата част от мача. Момчетата на Нагелсман създаваха положение след положение и не оставиха шансове на своя съперник. Автори на попаденията бяха Томас Мюлер, Кингсли Коман и Серж Гнабри.

С класическата си победа Байерн продължава да държи първото място и е с актив от 43 пункта. Следващото предизвикателство пред баварците се казва ПСЖ, а двата гранда ще премерят сили в Шампионска лига във вторник (14 февруари).

Борусия пък се добра до трите точки по-сложно. Възпитаниците на Един Терзич изиграха един доста равностоен мач с Вердер Бремен, а ситуации пред двете врати не липсваха. Попаденията в мача бяха дело на Джейми Бино-Гитънс и Юлиан Брандт.

Дортмунд се нарежда веднага след Байерн в класирането. "Жълто-черните" имат 40 пункта, а през седмицата (15 февруари) ще пътуват до Лондон за гостуване на Челси в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички