Индзаги не спира да хвали Гуардиола, но Интер ще се цели в слабите места на Сити на финала в Шампионска лига


Индзаги не спира да хвали Гуардиола, но Интер ще се цели в слабите места на Сити на финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1907 0

Симоне Индзаги гледа само към финала на Интер в Шампионска лига срещу Манчестър Сити, като заяви, че футболът може да бъде разделен на "преди и след Гуардиола".

"Нерадзурите" ще се изправят срещу шампионите на Висшата лига в Истанбул на 10 юни, най-важният мач на клуба от повече от десетилетие. Отборът на Индзаги си осигури място в най-важния мач в европейския футбол, след като постигна впечатляваща победа с общ резултат 3-0 над Милан на полуфиналите.

Манчестър Сити, който разби Реал Мадрид с общ резултат 5: 1 в полуфиналната си среща, е сочен за фаворит за финала, но Интер се чувства уверен в шансовете си, докато се подготвя за сблъсъка.

Повратната точка за Интер през сезона

"Беше дълго пътуване, което започна с летните двубои и жребий, където нямахме късмет. Заедно с персонала и екипа говорихме за това веднага, казахме, че можем да направим добри мачове. Сега сме на финала, това беше страхотно пътуване, което започна миналата година", заяви Индзаги.  

Финалът на Шампионска лига наближава, а вече е ясно и кой ще бъде главен рефер на "Кемал Ататюрк".

Относно това дали е отделил малко време, за да осъзнае какво е направил този сезон: Трябва да бъда честен, вчера мислех повече за това, работихме много за мача със Сити. И тогава добавям вечерта на реванша с Милан, знаехме какво ни донесе дербито, струваше си един сезон. Сега започвам да мисля повече за Сити".

Треньорът на "нерадзурите" засегна шансовете на отбора си във финала на Шампионска лига. "Не съм много добър в даването на проценти. Знаем, че ще се срещнем с най-силния отбор в света, който спечели Висшата лига пет пъти през последните шест години. Ще трябва да внимаваме и да играем отборна игра. Знаем, че ще се изправим срещу най-добрите, с фантастичен състав и треньор, който беляза една ера. В съвременния футбол има преди и след Гуардиола, това ще бъде много важно за нас".

Индзаги и най-важният мач в кариерата му

"Определено е най-важният, но мисля, че се отнася и за моите играчи. Онана и Джеко са играли полуфинали, но не и финали. Това ще бъде вечер, която ни се отплаща за всички усилия, положени през годината. Това беше пътуване, пълно с капани. През последните три месеца, когато имах по-сериозни ротации, мисля, че Интер направи страхотни неща".

Той подчерта кой играч може да направи разликата за Интер.

"И двата отбора ще имат най-добрите си играчи, които ще трябва да направят разликата, Лаутаро е един от тези за Интер", като допълни, че не е решил дали Лукаку или Джеко ще е титуляр.

"Сити спечели две титли, но ние също спечелихме две титли. Знаем срещу какъв противник ще се изправим, но също така заслужаваме да се изправим срещу Манчестър Сити. Възхищавам се на Гуардиола, на Сити, на това, което направиха през годините. Чувствах, че ще стигнат до финала.

"Колкото повече ги гледате, толкова повече разбирате защо постигат тези резултати, те са балансиран отбор, физически, технически, играят страхотен футбол, владеят страхотно топката и атакуват страхотно. Те имат няколко слаби точки, ще се изправят срещу Интер, знаем, че ще трябва да бъдем добри в отнемането на част от притежанието им и покриването на всеки сантиметър от терена. Те наистина са добри в покриването на пространства".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички