Анчелоти обясни как Шахтьор Донецк е успял да затрудни Реал Мадрид и отрече да е пазил играчите си за Барселона


Анчелоти обясни как Шахтьор Донецк е успял да затрудни Реал Мадрид и отрече да е пазил играчите си за Барселона
Снимка: Getty Images

1007 0

Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, призна, че футболистите му не са се представили добре при визитата на Шахтьор Донецк в мач от 4-ия кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Благодарение на късния гол на Антонио Рюдигер, испанският гранд избегна загубата и си тръгна с точка от Варшава. 

"Не играхме особено добре, но и никога не се предаваме. Шахтьор смени схемата си на игра и постави футболисти, които да пресичат подаванията ни между линиите. Трябваше да играем повече по фланговете, но не ни се получи. Техният гол в началото на второто полувреме направи нещата още по-сложни за нас. Наясно сме, че не се представихме добре, но пък показахме характер. Сега трябва да се възстановим физически. Целта ни е да завършим първи в групата", категоричен бе Татко Карло.

Реал е лидер в Група "F" с актив от 10 точки и вече е сигурен участник на 1/8-финалите в турнира. През идния уикенд предстои дербито с Барселона от 9-ия кръг на Ла Лига (16 октомври), а треньорът на "белия балет" отрече промените в стартовия състав срещу Шахтьор да са били с цел да пази играчите си:

"Дадох почивка на някои футболисти, защото бяха уморени, а не защото ги пазя за "Ел Класико". Това, че Барселона има мач утре (б.р. - днес, срещу Интер), няма да им се отрази негативно. Ще успеят да се възстановят за дербито", каза Анчелоти на пресконференцията си след 1:1 срещу украинския клуб.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Как треньорът на ПСЖ коментира слуховете за раздяла с Килиан Мбапе!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички