Ако Енрике беше пуснал Тер Щеген халф, Барса нямаше да яде бой от Гуардиола


Ако Енрике беше пуснал Тер Щеген халф, Барса нямаше да яде бой от Гуардиола
Снимка: Guliver/GettyImages

1731 0

Донякъде изненадващо Манчестър Сити удари тежко с 3:1 Барселона, и то само две седмици след победата на каталунците с 4:0. "Гражданите" изиграха многто силен двубой, в който създадоха повече положения, играха с отлична висока преса и, въпреки че "предадоха" владението на топката, не позволиха на "блаугранас" да търси победата, въпреки че гостите поведоха в резултата.

Една от основните причини за поражението се крие именно във високата преса на английския тим. Халфовете на каталунците не помогнаха по никакъв начин за нейното неутрализиране, след като Ракитич завърши мача с едва 26 подавания, а Андре Гомес - с 39. Единствен Бускетес се стараеше да помага на защитата и записа 61 точни подавания от 69 опита, но голямата тежест попадна на краката на Умтити (78/85), Масчерано (52/57) и Серхио Роберто (56/65).

Дори Тер Щеген записа повече подавания от халфовете на Барселона. Той даде 46 точки паса от 49 опита и се представи далеч по-добре с топка в крака, отколкото като страж.

Дейстивтелно, той записа повече подавания от всички атакуващи футболисти на Барселона, с изключение на Лионел Меси, който игра с топката над 70 пъти в мача, но дори това не помогна на каталунците да запишат поне равенство в мача.

Може би ако Тер Щеген беше в халфовата линия, нямаше да видим толкова убедителен успех на Хосеп Гуардиола и компания. Въпреки това, ако Барселона спечели 4 от 6 точки в следващите два мача, каталунците ще се класират на първо място в своята група и ще пратят "гражданите" срещу някой от фаворитите в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички