Гуардиола получи своето "сладко отмъщение", Сити подчини Барселона на "Етихад"


Гуардиола получи своето "сладко отмъщение", Сити подчини Барселона на "Етихад"
Снимка: Getty Images/Gulliver

2231 0

Манчестър Сити получи своето "сладко отмъщение" срещу Барселона. Тимът на Хосеп Гуардиола победи "каталунците" с 3:1 на "Етихад" във втория сблъсък помежду им в груповата фаза в ШЛ.

"Гражданите" в по-голямата част от срещата владееха инициативата и не спряха да пресират Барселона. Гостите поведоха още в 21' чрез Меси, но Сити осъществи пълен обрат с два гола на Гюндоган и един на Кевин де Бройне

Срещата започна на високи обороти още в началните минути на срещата. Още в 3' Агуеро се озова сам срещу вратаря, но страничния съдия вдигна флага за засада. Футболистите и на двата отбора действахадоста грубо на моменти, но съдията се въздържаше да дава ранни картони. Изнендващо "каталунците" не владееха повече топката и не им се позволяваше да пресират тима на Гуардиола. 

В 11' Стърлинг бе санкциониран с жълт картон заарди симулация в наказателното поле. 

В 21' Меси откри резулата за Барселона. След разбъркване пред вратата на гостите удар на Агуеро беше блокиран и топката се озова в Меси, което даде началото на много скоростна контраатака. Аржентинецът даде дълъг пас по крилото на Неймар, който напредна и в наказателното подаде успоредно на наваксалия Меси.

Домакините от Манчестър веднага започнаха да търсят изравнително попадение, което отвори двубоя. Въпреки пресата обаче по-сериозните положения бяха за "каталунците". Джон Стоунс два пъти имаше страхотни прояви, с които спаси "гражданите" от второ попадение. Първо изби от наказателното поле след удар на Гомеш, а след това блокира изстрел на Суарес.

В 39' Гюндоган изравни резултата. Агуеро пресече пас пред наказателното поле и подаде на Стърлинг. Той напредна и даде перфектен пас на Гюндоган, който бе безгрешен. Две минути след попадението Агуеро пропусна "златна" възможност, аржентинецът не успе да достигне до топката пред точно пред вратата.

6 минути след подновяването на играта "гражданите" осъществиха пълен обрат. Бускетс събори Силва пред наказателното поле и домакините получиха правото да изпълнят фаул. Де Бройне застана зад топката и я прати в горния ляв ъгъл.

Сити владееше събитията на терена като създаваше и опасни положения. В 63' Де Бройне не можа за сантиметри да стигне до топката, а Агуеро я засече зад гредата.

В 65' отново Де Бройне главно действащо лице нацели гредата. След поредна контраатака Стърлинг подаде на белгиеца, но той нямаше късмет. 

В 74' Гюндоган бележи втория си гол за вечерта и усложнява още повече ситуацията за Барселона. След поредна контраатака Навас центрира успоредно, Агуеро падна в наказателното поле и не успя да стигне до нея, но Гюндоган отново безгрешен за 3:1.

Стартови състави

Манчестър Сити: Кабайеро, Сабалета, Стоунс, Отаменди, Коларов, Фернандиньо, Гюндоган, Силва, Де Бройне, Стърлинг, Агуеро

Барселона: Тер Стеген, Серджи Роберто, Масчерано, Юмтити, Дин, Бускетс, Ракитич, Гомеш, Меси, Неймар, Луис Суарес

Преди срещата

Часове преди срещата се наложи евакуация на "Етихад" и малкото привърженици, и персонал бяха принудени да напуснат стадиона. За радост не бе нищо сериозно, а противопожарна аларма, която се е включила без причина.

Мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола заяви, че този мач за него е като финал, така че със сигурност ще хвърли всички сили срещу бившия си тим.  От друга страна обаче при победа на Барселона си осигуряват още сега място в следващата фаза на турнира. 

„Гражданите“ ще бъдат без Пабло Сабалета и Бакари Саня, които са контузени. На вратата ще започне Уили Кабайеро, тъй като Клаудио Браво е наказан.

Проблемите пред "каталунците" са много сериозни. Контузени са Жерард Пике, Жорди Алба, Андрес Иниеста, Жереми Матийо и Алейш Видал. В тима се завръща Арда Туран.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички