Гуардиола обясни как е успял да се справи с Барселона


Гуардиола обясни как е успял да се справи с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1612 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана изключително доволен от важната победа с 3:1 над Барселона, която значително увеличи шансовете на отбора за излизане от групите на Шампионската лига.

Той отдаде победата на добрата висока преса, която наложи Сити и многото спечелени единоборства, а Барселона определи като най-добрия отбор в света.

"Нашето представяне в първите 38 минути в Барселона беше доста по-добро от това снощи за този интервал от време. Снощи през първите 38 минути ние видяхме най-добрия отбор в света и имахме сериозни неприятности.

Барселона имаше шанс да вкара втори гол и ако това се беше случило, мачът свършваше", каза Гуардиола.

"Но футболът е такъв. В Барселона например Фернандиньо се подхлъзна и Меси отбеляза попадение. Нашият гол промени мача. Нашите играчи осъзнаха, че лошият ни момент е приключил.

След почивката бяхме компактни, упражнихме висока преса и спечелихме доста единоборства."

"Ако вземем под внимание нашата ситуация срещу най-добрия отбор в света и позицията си в групата, тази победа е толкова важна за нас.

Сега ни остава да спечелим още един мач и ще се класираме напред. Надявам се месец февруари да бъде по-добър за нас. Равенството на Гладбах със Селтик ни дава още една глътка въздух. Късметлии сме, че ако излезем от групата, няма да играем с Барса", добави Пеп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички