Защо все още има надежда за Ливърпул след поражението от Барселона в първия двубой?


Защо все още има надежда за Ливърпул след поражението от Барселона в първия двубой?
Снимка: Getty Images/Guliver

2848 0

Тази вечер ще се изиграе реванша между Барселона и Ливърпул от полуфиналите в Шампионска лига. Срещата на "Анфийлд" е очаквана с голям интерес, въпреки че първата среща завърши 3:0 в полза на каталунците. Всички фенове на мърсисайдци обаче се надяват да чудо и искат да видят един от най-големите обрати в турнира.

На какво обаче може да се надява Ливърпул, като ще бъде и без две от големите си звезди - Мохамед Салах и Роберто Фирмино? На първо място едва ли има фен на Барселона, който да не си спомня фиаското, което преживя техния тим срещу Рома миналата година. Тогава в първия двубой на "Камп Ноу" отборът на Валверде постигна успех с 4:1, но се срина на "Олимпико" и отпадна, след като Рома победи с 3:0. Именно и поради тази причина наставникът на Барса не бърза да се радва и изисква пълна концентрация от играчите си. От друга страна, Ливърпул може да се надява съперникът им да подцени поне малко срещата и да се възползват от своите шансове.

Въпреки страхотния сезон, който прави Ливърпул то все по-голяма да остане без трофей. Отборът на Юрген Клоп има 94 точки, но пак е с една по-малко от Манчестър Сити. Само чудо може да даде титлата на "червените", ако "гражданите" загубят точки в последния си мач срещу Брайтън. По този начин - мърсисайдци ще хвърлят всички сили в днешната среща, за да съхранят шансовете си за Шампионска лига.

В днешната среща не бива да се подценява и силата, която притежават феновете на "Анфийлд". Не веднъж са показвали, че може да имат решаваща роля и да вдъхнат кураж на своите любимци. Освен това няма как да забравят и финала срещу Милан от 2005 година. "Червените" изоставаха с 3 0 в края на полувремето, но направиха зашеметяващо завръщане, за да получат петата си европейска титла след дузпи. А след този двубой няма как да не вярват в чудото и днес.

А какъв ще е изходът след реванша в Ливърпул според Жозе Моуриньо вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички