Статистиката на Лионел Меси срещу английски отбори е доста впечатляваща


Статистиката на Лионел Меси срещу английски отбори е доста впечатляваща
Снимка: Getty Images/Guliver

3154 0

Тази вечер Манчестър Юнайтед посреща на "Олд Трафорд" Барселона. Двата тима ще премерят сили в първи 1/4-финален мач от Шампионска лига, който е с начален час 22:00.

Голяма част от надеждите на каталунците са свързани с капитана им Лионел Меси. Аржентинският ас е изключително стабилен що се отнася до представянето му срещу тимове от Острова. Ла Пулга е играл в 30 мача, в които има 22 гола.

В първия си мач срещу Манчестър Юнайтед обаче той не успя да се разпише, а Барса загуби с 0:1 и отпадна със същия резултат в полуфиналния сблъсък в Шампионската лига през 2008-ма година. Аржентинският гении има два гола в четири мача срещу Юнайтед, но те идват в най-важните моменти - финалите на най-престижния европейски клубен турнир през 2009 и 2011.

Любимата английска жертва на Меси е Арсенал, като срещу "артилеристите" той има девет гола в шест мача. Срещу Манчестър Сити петкратният носител на Златната топка се е разписвал шест пъти в шест срещи, срещу Челси той има три гола, а сметката му срещу Тотнъм е два гола в два мача. Единственият английски съперник, срещу който Меси е играл, но не е вкарвал, е Ливърпул.

Все пак Лионел Меси не представя чак толкова добре при гостувания в Англия, като на "Ноу Камп" той има 13 гола в 14 мача срещу английски отбори, докато на Острова е вкарал 7 гола в 14 мача.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - БАРСЕЛОНА?

Аржентинецът се намира в страхотна форма през този сезон, като има осем гола в шест мача в Шампионската лига от началото на сезона и общо 43 попадения във всички турнири през кампанията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички