Преди 11 години загуба на "Олд Трафорд" се оказа ключова за кариерата на Меси


Преди 11 години загуба на "Олд Трафорд" се оказа ключова за кариерата на Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

2316 0

В сряда вечер Манчестър Юнайтед приема отбора на Барселона в първи 1/4-финален сблъсък в Шампионска лига. Още в началото на сезона звездата на каталунците Лионел Меси обяви, че голямата цел на отбора е да спечели трофея от Шампионска лига.

За да изпълнят обаче тази своя мечта, първо ще трябва да минат през вдъхновените "червени дяволи" на Оле Гунар Солскяер. А самият Меси пази не особено добри спомени от един двубой през 2008 година. Тогава 20-годишен аржентинецът вече е дал заявка, че ще бъде сред най-добрите света и всички негови съперници се страхуват от него.

Това обаче не е достатъчно и Барселона отпада на полуфиналите в турнира след нулево равенство на "Камп Ноу" и победа за Юнайтед в Манчестър с 1:0 с гол на Пол Скоулс, който е достатъчен, за д апрати отбора си на финал и да спре похода на Хосеп Гуардиола с каталунците.

Как обаче тази загубава е повлияла на кариерата на Меси? След нея Роналдиньо напусна Барселона, а Гуардиола се зае с ангажимента да помогне на Меси да стане играчът, който е в момента. За този двубой, на 29 април 2008г., Меси започна титуляр, партнирайки си в атака със Самуел Ето'о, а на пейката остана Тиери Анри. Това отпадане повлия изключително много тогава на Барселона, но след него започна и голямото израстване на Меси, пише Marca. За сезон 2007/08 аржентинецът имаше 16 гола, докато следващия сезон бройката се покачи на 36 попадения, а след това започна и да обогатява колекцията си с трофеи. 

А какви са очакванията на Ернесто Валверде за сблъсъка между Барселона и Манчестър Юнайтед - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички