Спартак с Попето в състава ще търси сензация на "Анфийлд"


Спартак с Попето в състава ще търси сензация на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

1101 0

Един от родните представители в Шампионска лига - Ивелин Попов, има големи шансове да излезе като титуляр за Спартак (Москва) тази вечер на митичния стадион "Анфийлд". Това прогнозираха руските медии преди ключовия мач от група Е срещу Ливърпул, който ще реши съдбата на двата тима.

"Мърсисайдци" се нуждаят от равенство, за да си гарантират продължаване към плейофите. Тимът на Попов пък ще гони задължителна победа, за да си осигури класиране на 1/8-финалите напролет. Дори и при негативен развой обаче българският атакуващ футболист ще играе международни мачове в началото на следващата година, тъй като Спартак е непоклатим на третата позиция, даваща право на участие в Лига Европа.

Евентуална победа за руснаците ще бъде истинска сензация, тъй като Спартак са обявени за тотални аутсайдери и на практика шансовете им според специалистите граничат с нулата.

Големият проблем пред мениджъра на домакините е контузията на Жоел Матип. Бранителят получи травма и не тренира, като със сигурност пропуска двубоя и прогнозите са да е аут поне 2 седмици. Добрата новина обаче е завръщането на естонеца Рагнар Клаван, който ще заеме мястото на Матип в центъра на защитата.

ози мач е изключително важен за нас, но съм спокоен и вярвам на отбора. Не трябва да подценяваме съперника и да се радваме, че и равенство ни устройва. Искам задължителна победа и максимално бързо да решим мача, за да не даваме шансове на руснаците. Спартак е опасен отбор и може да създаде много проблеми", стресна се Клоп преди двубоя.

Класиране в групата:

1. Ливърпул 9 т.

2. Севиля 8 т.

3. Спартак (Москва) 6 т.

4. Марибор 2 т.

Вероятни състави:

Ливърпул: Кариус, Гомес, Ловрен, Клаван, Морено, Вайналдум, Хендерсън, Коутиньо, Салах, Фирмино, Мане.

Спартак (М): Селихов, Ещенко, Тасджъ, Кутепов, Джикия, Фернандо, Глушаков, Самедов, Попов, Промес. Л. Адриано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички