"Парк де Пренс" и ПСЖ на колене пред европейския хегемон Реал Мадрид


"Парк де Пренс" и ПСЖ на колене пред европейския хегемон Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

7572 0

Втората част на зрелището в ПСЖ - Реал Мадрид в Шампионска лига. завърши с нов категоричен успех на "белия балет". На "Парк де Пренс" възпитаниците на Зинедин Зидан стигнаха до успех с 2:1, а по пътя към успеха удариха две греди, а Афонс Ареола спаси няколко фантастични положения за Реал, запазвайки своите в мача. ПСЖ обаче не успя да обърне "кралете" и загуби и втория мач, губейки общия сблъсък с 2:5.

През целия двубой ПСЖ трудно създаваше положения, докато Реал изпусна удобни ситуации да поведе още през първото полувреме. В 51' обаче Роналдо реализира с глава, след като фантастична комбинация между Асенсио и Васкес завърши с безупречно центриране на Васкес. Малко по-късно Верати получи заслужен червен картон, след като прегоря, извърши груб фаул, а след това отправи и крясъци към рефера.

Все пак с голяма доза късмет Кавани изравни 20 минути преди края и върна надеждата на "Парк де Пренс", която обаче угасна в 79', когато Каземиро реализира гол след рикошет, заблудил вратаря. До края на мача "белия балет" пропусна няколко 100%-ови положения, но това не повлия на крайния изход на двубоя.

Така, въпреки че беше сочен за аутсайдер заради слабата си форма в Испания, а и в груповата фаза на Шампионска лига, Реал Мадрид продължава към четвъртфиналите. По този начин мечтата за трети пореден трофей от надпреварата остава жива.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с минути мълчание заради кончината на Давиде Астори. Иначе в началните минути ПСЖ внесе малко смут в защитата на Реал Мадрид с няколко центрирания, но до удар към вратата на Навас не се стигна. В 10' пък дойде най-доброто положение в мача, след като Асенсио пусна страхотен 50-метров пас за Роналдо, той комбинира с Бензема, но ударът не френския таран беше блокиран с шпагат от Марко Верати.

В 18' Реал Мадрид отново получи шанс да поведе в резултата, и то страхотен. Гостите изпълниха "късо" корнер отдясно на нападението, а Асенсио нахлу по аутлинията. Той центрира отлично за Рамос, който засече топката, но Ареола спаси по брилянтен начин.

20 минути по-късно Карим Бензема се измъкна брилянтно от опеката на защитниците и се озова сам срещу Ареола. Вратарят обаче бързо скъси ъгъла на нападателя и успя да спаси, пращайки топката в корнер - златен шанс за Реал, но пропилян.

В 40' ПСЖ осъществи най-добрата си атака, след като Верати изведе Ди Мария отдясно в наказателното поле. Аржентинеът не овладя добре, но успя да пусне остър пас в малкото наказателно поле, но то беше пресечено от Кейлор Навас.

Само две минути по-късно Верати изведе Мбапе в наказателното поле сам срещу вратаря. Френското крило можеше да подаде на Кавани, но от малък ъгъл реши да стреля, а Навас успя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51' Реал Мадрид успя да поведе след невероятна акция в половината на ПСЖ. Асенсио напредна дълбоко в половината на съперника. Той стигна почти до аутлинията, но след това тръгна да се връща към центъра на терена. Покрит от Алвес и Мота обаче той пусна остър пас в наказателното за Лукас Васкес, който центрира на далечната греда и Роналдо с глава реализира за 0:1.

В 58' домакините можеха да изравнят, след като Мбапе получи топката в наказателното поле и веднага комбинира с Кавани, но ударът му беше блокиран.

В 66' пък нервите на Марко Верати не издържаха. Италианецът първо спъна грубо играч на Реал Мадрид, въпреки че вече имаше жълт картон. Феликс Брих отсъди нарушение без да показва още едно официално предупреждение, но халфът веднага скочи на съдията за отсъждането му, извика му и получи втори жълт картон - ПСЖ с 10 души. Две минути по-късно Асенсио пропусна да реши всичко в мача, след като стреля в гредата след подаване на Марсело.

В 70' ПСЖ получи все пак малко надежда, лсед като грешка на Реал доведе до гол. Никой не покри Пасторе, към когото беше насочено центрирането на Алвес. Той стреля с глава, Рамос пресече топката, но тя се удари в Кавани и влезе в мрежата - 1:1.

В 80' обаче Реал Мадрид си върна предимството. След страхотен шпагат на Кроос Роналдо се понесе в половината на ПСЖ и изведе Васкес в наказателното поле. Центрирането му беше пресечено от Рабио, но топката попадна в Каземиро. Той стреля, топката се удари в крак на играч на ПСЖ и прехвърли вратаря - 1:2.

В края на мача Реал Мадрид удари греда, а Ареаола направи две фантастични спасявания, с което спаси своите от по-категорична загуба.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

Унай Емери прави няколко сериозни промени в състава си. Титуляр е Анхел Ди Мария, който е на мястото на Неймар, докато Тиаго Силва се завръща в центъра на защитата, след като не игра в първата среща. Джовани Ло Селсо пък е аут за сметка на Тиаго Мота.

Зинедин Зидан пък изненада сериозно с избора си на титулярни 11. Въпреки че са възстановени от контузии, Лука Модрич и Тони Кроос са на пейката, тъй като не са на 100% готови да играят 90 минути в мача. Иско и Гарет Бейл също са на пейката, а титуляри са Ковачич, Асенсио и Лукас Васкес.

ПСЖ: Алфонс Ареола, Тиаго Силва, Маркиньос, Дани Алвеш, Юри Берчиче, Адриен Рабио, Тиаго Мота, Марко Верати, Килиан Мбапе, Анхел Ди Мария, Единсон Кавани

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Даниел Карвахал, Марсело, Каземиро, Матео Ковачич, Лукас Васкес, Марко Асенсио, Карим Бензема, Кристиано Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първия двубой треньорът на ПСЖ Унай Емери се оказа главно действащо лице в обрата в полза на "белия балет". Гостите поведоха в резултата, но Реал стигна до пълен обрат, а Емери промени постройката и защитната линия в края на мача - фактор, който предреши двубоя в полза на Реал Мадрид.

Сега той обещава, че ПСЖ ще се представи много по-добре и ще отстрани европейския клубен шампион, въпреки че в мача няма да играе претърпелият операция Неймар.

Реал Мадрид спря серия от 6 поредни победи на ПСЖ във всички турнири, като парижани имат само едно поражение в последните 11 мача. "Белия балет" е на другия полюс, след като беше покосен само преди няколко дни с 1:0 от Еспаньол.

Очаквайте стартовите състави към 20:45 часа българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички