Помните ли как ПСЖ шокира света и смаза Реал? (ВИДЕО)


Помните ли как ПСЖ шокира света и смаза Реал? (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3213 0

Реал Мадрид води с 3:1 на ПСЖ в мегасблъсъка между двата отбора в осминафиналите на Шампионска лига. "Кралския клуб" успя да изкове преднината си в последните минути на мача на "Сантяго Бернабеу", но паметливите фенове на футбола със сигурност помнят един случай преди 25 години, в който този аванс на "белия балет" не беше достатъчен... и то точно срещу френския гигант.

Двата отбора се срещнаха в 1/4-финалите на турнира за Купата на УЕФА (настоящата Лига Европа). В първия мач "белия балет" бие точно с 3:1, но мачът на "Парк де Пренс" се развива ужасяващо за мадридчани.

Въпреки че двубоят е 1:0 за ПСЖ до 79', минута по-късно Жинола вкарва за 2:0, а Валдо вкарва и трети гол 3 минути преди края - тежък удар в края за Реал Мадрид. Европейският хегемон обаче успява да вкара ценен гол, след като в 4' на добавеното време точен е Иван Саморано. Шокът за Реал Мадрид идва в 6-ата минута на продължението, когато с глава Антоан Комбуаре успява да се разпише и праща ПСЖ напред в турнира. Ето и как се разви срещата тогава:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички