Сензацията Лестър отнесе 5 гола в Португалия


Сензацията Лестър отнесе 5 гола в Португалия
Снимка: Guliver/GettyImages

958 0

Английският шампион Лестър пренесе трагичната си форма във Висшата лига и в Шампионска лига, въпреки че Клаудио Раниери заложи на голяма част от резервите си. "Лисиците" загубиха катастрофално от Порто, инкасирайки цели 5 гола в своята врата.

Преди старта на двубоя Лестър беше с най-добрата защита в турнира, допускайки само 1 гол. Това обаче се промени, след като "драконите" излязоха пределно мотивирани да се класират за следващата фаза на най-комерсиалния клубен турнир.

Още в 6' Адриен Силва зададе тон след отличен пас на Корона, а 20 минути по-късно самият той рерализира за 2:0. До края на полувремето Брахими оформи резултата на 3:0, а домакините буквално се подиграваха с английския си съперник.

През второто полувреме Порто видимо намали темпото, но все пак паднаха нови два гола, дело на Силва и Жота, с което "драконите" се класираха за следващата фаза на Шампионска лига.

Големият губещ от този двубой беше Копенхаген. Датчаните стигнаха до успех с 2:0 над Брюж, но остават на 3-о място в класирането и ще играят в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички