Роналдо отново, като на шега, "разби" редица рекорди в ШЛ


Роналдо отново, като на шега, "разби" редица рекорди в ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

7928 0

Ювентус победи Байер Леверкузен с безапелационното 3:0. Неостаряващият Кристиано Роналдо отново доказа, че Шампионска лига е неговият турнир. В двубой, в който португалецът не показа най-добрата си игра, той отново съумя да се разпише, а с което и да подобри няколко рекорда.

Никой играч няма повече голове срещу отбори от една държава. 34-годишният футболист има 27 попадения в 25 мача срещу германски клубове (Лионел Меси има 26 попадения срещу английски тимове). Освен това, нападателят на Ювентус се разписа в 14-ти пореден сезон на Шампионска лига, с което изравнява в това постижение Меси и Раул.

Рекордите не свършват дотук - Кристиано Роналдо задмина бившия си съотборник и легендарен страж на Реал Мадрид - Икер Касияс, по брой победи в турнира. Петкратният носител на "Златната топка" вече има 102 триумфа. С гола срещу Леверкузен той изравни друга легенда на Реал - Раул, като и двамата са реализирали срещу 33 различни тима в надпреварата.

Не е за подценяване и фактът, че CR7 увеличи преднината си пред големия съперник - Лионел Меси, по брой отбелязани попадения в Шампионска лига. Португалецът вече има 128 гола, а аржентинецът - с 16 по-малко. Междувременно, Роналдо отново намекна за възможно скорошно пенсиониране. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички