Рома разсипа чешкия шампион в дебюта на Прохазка в ШЛ (ВИДЕО)


Рома разсипа чешкия шампион в дебюта на Прохазка в ШЛ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1933 0

Италианският Рома нанеса разгромна загуба на чешкия Виктория (Пилзен) в груповата фаза на Шампионска лига. "Вълците" от Рим разбиха новия тим на Роман Прохазка с безмилостното 5:0. С хеттрик в мача се отличи Един Джеко, който бе точен в 3', 40' и 90+2'. Другите попадения реализираха Ченгиз Юндер в 64' и Джъстин Клуйверт в 73'.

Роман Прохазка започна титуляр в този мач и остана на терена до края. Това бе първият мач на словака, играл 5 г. в Левски, в най-престижния европейски клубен турнир.

Рома откри резултата рано - в 3' Коларов намери Джеко в наказателното поле и бонсненцът не сгреши. Пет минути преди края на първото полувреме италианците удвоиха преднината си - Юндер намери чудесно Джеко, който с прецизен удар пред вратарското поле покачи на 2:0.

След почивката италианците продължиха да бележат - в 64' Лоренцо пелегрини пусна извеждащ пас към Ченгиз Юндер, който с удар по земя направи резултата класически. В 73' своя дан към победата даде и младият Джъстин Клуйверт - 4:0. Федерико Фасио реализира и пето попадение в мрежата на чехите, но те не бе засечено заради засада. Все пак Рома стигна до пети гол - във втората минута на добавеното време Джеко оформи своя хеттрик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички