Алисон: Напуснах Рома и Рим разплакан


Алисон: Напуснах Рома и Рим разплакан
Снимка: Getty Images/Guliver

707 0

Новият вратар на Ливърпул Алисон Бекер призна, че си е тръгнал от бившия си клуб Рома със сълзи на очи. Футболистът разкри пред Gazzetta dello Sport, че решението да напусне "вълците“ е било много трудно.

"Беше тежко да взема това решение. Дълго време плачех заедно със съпругата си. Но това бе правилното решение за мен и моята кариера. Направих стъпка напред, а в замяна Рома получи огромна сума пари за осъществения трансфер. Реших да отида в Ливърпул с разума си, но сърцето ми страдаше по Рома. Изкарах две години в Рим, там се роди дъщеря ми, създадох много приятелства на терена и извън него. Разхождах се много често из града, посетих някои прекрасни места като фонтана Trevi, който е много красив през нощта. Но най-специално място в сърцето ми остави Колизеумът – той е история сам по себе си“, споделя бразилецът.

ВИДЕО: УЖАСЯВАЩАТА ГРЕШКА НА АЛИСОН СРЕЩУ ЛЕСТЪР

Той обясни и разликата между Серия А и Висшата лига. "Колебаех се дали да остана в Рома след края на Световното първенство в Русия, защото бях щастлив в отбора. Но трябваше да поема по нов път и сега съм щастлив, че играя за велик клуб в най-силното първенство в света. Серия А не е толкова далеч като качество, но е просто различно предизвикателство. Висшата лига е по-интензивна“, завърши Алисон.

26-годишният бразилец се превърна в най-скъпоструващия страж в света, след като премина в редиците на "мърсисайдци“ от италианския клуб за сумата от 67 млн. паунда. Впоследствие този рекорд бързо бе подобрен с привличането на Кепа Арисабалага в Челси. Ливърпул гостува на Наполи в среща от Шампионска лига в сряда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички