Наставникът на Порто определи Ливърпул като "най-добрия отбор в света"


Наставникът на Порто определи Ливърпул като "най-добрия отбор в света"
Снимка: Getty Images/Guliver

1251 0

Треньорът на Порто Серджо Консейсао направи сериозен комплимен на Ливъприл на пресконференция преди утрешния реванш от 1/4-финалите на Шампионска лига между неговия тим и мърсисайдци. Той ги определи като най-добрия отбор в света. „Червените“ влизат в сблъсъка на „Ещадио до Драгао“ с аванс от два чисти гола и бившият португалски национал е на мнение, че „драконите“ имат сериозна планина за изкачване, ако искат да продължат полуфиналите в турнира.

"Ливърпул е всичко, което мисля за футбола. Харесвам динамиката в играта на Ливърпул – философията, която изповядва. Харесва ми как играят със и без топка – по подобен начин и аз виждам футболната игра. По мое мнение, в много от тези моменти той е най-добрият отбор в света“, заяви той.

Ливърпул доминира португалците в първия сблъсък на „Анфийлд“ миналата седмица, като владя топката в 66% от времето и отправи 15 удара към противниковата врата. Порто извади късмет, че едва три от тях бяха в очертанията на вратата и домакините не успяха да прибавят към ранните попадения на Наби Кейта и Роберто Фирмино.

Докато Консейсао заяви, че тимът ще атакува в сряда вечер, самият той отлично осъзнава, че гол за гостите, на практика, ще предреши крайния изход от сблъсъка. „Трудно е да се подготвиш за такъв двубой не само защото трябва да заличиш пасив от два чисти гола, но и заради това, че Ливърпул е много силен в нападение. Балансът в играта ни ще бъде от фундаментално значение, когато атакуваме, за да не допуснем повече попадения".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички