Елегантен гол на Кристиано Роналдо не бе достатъчен за триумф на Ювентус в Амстердам (ВИДЕО)


Елегантен гол на Кристиано Роналдо не бе достатъчен за триумф на Ювентус в Амстердам (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5439 0

Отборите на Аякс и Ювентус не успяха да се победят в първата си среща помежду си от 1/4-финалите на Шампионска лига. Двата тима завършиха при резултат 1:1 на "Йохан Кройф Арена", като оставиха развръзката за реванша в Торино след седмица. 

Домакините показаха характер и се противопоставиха на по-именития си съперник, като през първото полувреме имаха повече положения за гол. Въпреки това, в самия край на полувремето, Ювентус успя да излезе напред в резултата, благодарение на Кристиано Роналдо, който се разписа, плонжирайки в наказателното поле за удар с глава.

През втората част отговорът на Аякс не закъсня. Секунди след подновяването на играта грешка на Кансело доведе до изравнително попадение, реализирано от Давид Нерес. До края на мача и двата отбора получиха добри възможности да излязат напред в резултата, но така и не се стигна до трето попадение.

СЪСТАВИ

Аякс: Онана, Велтман, Де Лихт, Блинд, Таляфико, Ван де Беек, Шьоне, Де Йонг, Зиеш, Тадич, Нерес

Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Бонучи, Ругани, Алекс Сандро, Бентанкур, Пянич, Матюиди, Бернардески, Манджукич, Роналдо

Първо полувреме

Още във втората минута на двубоя Ювентус отправи първия опасен удар към вратата на Аякс. Федерико Бернардески получи топката в средата на терена, след което си освободи пространство и стреля от далечно разстояние, но топката премина встрани от напречния стълб на Онана.

Отговорът на Аякс не закъсня. В 6' Хаким Зиеш овладя топката на границата на наказателното поле по десния фланг, откъдето опита нисък удар, но топката не попадна в очертанията на вратата.

Малко по-късно отново Хаким Зиеш бе в светлината на прожекторите. Футболистът на Аякс опита далечен удар, който се оказа изключително опасен за "бианконерите", но Войчех Шчесни успя да се намеси и да избие топката в корнер.

В 25' се стигна и до може би най-доброто положение за домакините. Нова успешна акция по десния фланг доведе до това Душан Тадич да центрира по земя в наказателното поле, където Ван де Беек успя да овладее и да се обърне, за да стреля буквално на милиметри от напречния стълб на Войчех Шчесни.

12 минути по-късно Ювентус напомни за себе си. Матюиди овладя отляво и центрира към наказателното поле, където Кристиано Роналдо свали с глава във вратарското поле. Там Федерико Бернардески успя да стигне до топката, но не и да нанесе точен удар.

В самия край на първото полувреме Ювентус нанесе първия удар в 1/4-финалния сблъсък, а в главната роля бе Кристиано Роналдо. Кансело проби отдясно и центрира великолепно за португалската звезда, която се изстреля с плонж към топката, за да я забие с глава в мрежата на Аякс - 0:1.

Второ полувреме

Аякс стартира втората част по най-добрия начин - с изравнителен гол. Още в първите секунди домакините упражниха натиск, а големият "грешник" за Юве се оказа асистента за гола на Кристиано Роналдо - крайният бранител Кансело. Защитникът изгуби топката, след което Давид Нерес овладя и нахлу към наказателното поле, където нито един играч на гостите не успя да го спре да стреля към вратата на Войчех Шчесни - 1:1.

Малко по-късно, след изпълнение на пряк свободен удар от страна на Ювентус, топката премина в опасна близост до вратата на Аякс, а гостите от Торино имаха претенции за дузпа след съмнения за нарушение в наказателното поле. Главният арбитър обаче подмина ситуацията.

Постепенно играта се успокои, а опасните положения пред двете врати намаляха. Аякс се опита да наложи частичен натиск, но Ювентус бързо отвърна на удара, изравнявайки силите на терена.

В 85' "старата госпожа" получи отлична възможност да излезе напред в резултата. Влезлият като резерва Дъглас Коща демонстрира невероятната си скорост и техника срещу защитата на Аякс, след което опита удар в далечния ъгъл на вратата на домакините, но топката срещна напречната греда.

Преди мача

Жребият за 1/4-финалите на Шампионска лига отреди тимът на Аякс да се изправи срещу Ювентус, а първият мач помежду им да бъде изигран в Холандия - на "Йохан Кройф Арена". Аякс достигна до тази фаза от турнира, след като успя да детронира "краля" на Шампионска лига и победител в последните три издания Реал Мадрид. Ювентус от своя страна елиминира друг гранд от Мадрид - Атлетико.

Мениджърът на "бианконерите" Масимилиано Алегри има по-сериозни кадрови проблеми за сблъсъка с Аякс, като италианският специалист няма да може да разчита на Джорджо Киелини, Емре Джан и Мартин Касерес.

Под въпрос за двубоя са Барзали, Коща, Перин, както и голямата звезда Кристиано Роналдо, който не е играл в последните няколко мача на своя отбор, но очакванията са днес той да се завърне в игра. Мазрауи и Банде са двамата футболисти, на които няма да може да разчита наставникът на домакините Ерик тен Хаг.

СЪСТАВИ

Аякс: Онана, Велтман, Де Лихт, Блинд, Таляфико, Ван де Беек, Шьоне, Де Йонг, Зиеш, Тадич, Нерес

Ювентус: Шчесни, Кансело, Бонучи, Ругани, Алекс Сандро, Бентанкур, Пянич, Матюиди, Бернардески, Манджукич, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички