Експанзия във футбола: Обявиха нов европейски турнир с интересно име


Експанзия във футбола: Обявиха нов европейски турнир с интересно име
Снимка: Getty Images/Guliver

4712 0

Разширяването на европейския футбол продължава с пълни сили. Докато големите отбори все още размишляват върху идеята за нова Супер лига между най-добрите тимове от топ 6 на първенствата, УЕФА готви да пусне нов турнир за по-малките отбори на Стария континент.

Според информация на германската медия "Bild", през сезон 2021/22 ще стартира нова надпревара, чието име ще е "Лига на конференциите". Тя ще бъде третият по сила клубен турнир след Шампионска лига и Лига Европа.

Форматът ще е подобен на този на "лигата на богатите", като отборите ще бъдат 32 и ще са разпределени в 8 групи по 4. Победителите във всяка една група ще се класират директно за осминафиналите в надпреварата, докато вторите в подреждането ще мерят сили с 8-те най-добри трети отбора в Лига Европа.

Това е поредният ход на УЕФА за увеличаване както на мачовете през сезона, така и внедряването на по-малките евро тимове в европейската общност. Новият турнир ще позволи на повече отбори от страни като България, Сърбия, Румъния, Швейцария, Словения, Словакия и други да усетят какво е да играят по-редовно в европейските клубни турнири. Междувременно стана ясно, че се готвят сериозни промени и в Шампионска лига в близките години (подробности четете в този материал на SportLive.bg).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички