УЕФА избра новите най-добри вратар, защитник, халф и нападател в Шампионска лига


УЕФА избра новите най-добри вратар, защитник, халф и нападател в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

9704 0

Тази вечер в Монако се проведе жребият за груповата фаза на Шампионска лига. По време на церемонията УЕФА награди и най-добрите вратар, защитник, полузащитник и нападател в турнира за предходната кампания. Това са Алисон Бекер (Ливърпул), Върджил ван Дайк (Ливърпул), Френки Де Йонг (Аякс, сега Барселона) и Лионел Меси (Барселона).

Двамата представители на Ливърпул си заслужиха наградите след изключително успешен сезон, в който изведоха своя отбор до трофея в Шамионска лига. Алисон се отличи с впечатляващи спасявания в турнира, като някои от неговите намеси се оказаха ключови за крайния успех на мърсисайдци. Ван Дайк от своя страна показа стабилност и постоянство в отбрана, които го превърнаха и във фаворит за трофея на ФИФА "Златната топка".

Френки Де Йонг безспорно бе "движещият механизъм" в редиците на сензацията Аякс, като холандският гранд достигна до впечатляващ полуфинал в надпреварата, където отпадна от Тотнъм. Именно добрите изяви на Де Йонг го изведоха до мечтания трансфер в тима на Барселона. Що се отнася до Лионел Меси, аржентинецът за пореден сезон показа, че е големият лидер на каталунците, превръщайки се в голмайстор на турнира и заслужено бе награден с приза за най-добър нападател.

Междувременно суперкомпютър прогнозира кой ще спечели Шампионска лига през 2020 година (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички