Ефектът "Крейг Шекспир" даде резултат и в Шампионска лига, Лестър на исторически 1/4-финал (ВИДЕО)


Ефектът "Крейг Шекспир" даде резултат и в Шампионска лига, Лестър на исторически 1/4-финал (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2915 0

Тимът на Лестър се класира за 1/4-финалите Шампионска лига още при дебютното си участие в надпреварата. "Лисиците" спечелиха и четвъртото си домакинство в надпреварата, като днес се наложиха с 2:0 над Севиля. Така с общ резултат 3:2 играчите на Крейг Шекспир продължават сред най-добрите 8.

Уес Морган откри резултата, като се превърна в първия ямаец, който се разписва в турнира, а през второто полувреме Марк Олбрайтън удвои. 10' преди края на срещата пък Стивън Нзонзи изпусна дузпа, а гостите доиграха срещата с човек по-малко, след като Самир Насри бе изгонен в средата на втората част.

Първата опасност в срещата бе пред вратата на Лестър. Самир Насри пое топката около точката за дузпата, след което се освободи добре от Уес Морган и насочи топката към близкия ъгъл, но Каспер Шмайхел внимаваше и не позволи ранен гол във вратата си.

В 27' капитанът на Лестър Уес Морган даде аванс на своите, след като се възползва от прекрасно центриране от пряксвободен удар. Габриел Меркадо изпусна централния бранител на домакините, който от близо откри резултата.

Втората част започна доста вълнуващо и като по чудо в 52' не се стигна до изравнителен гол, след като Ескудеро опита удар от зад дъгата на наказателното поле, но за нещастие на гостите топката срещна напречната греда.

Само минута по-късно Олбрайтън удвои аванса на своя тим. Той получи топката в наказателното поле след недобро изчистване на Рами, никой не го притесни, играчът на Лестър овладя на гърди, нагласи си кълбото и стреля - 2:0.

15' преди края на срещата нещата за Севиля се стъжниха, след като Самир Насри и Джейми Варди си спретнаха кратка схватка, при която двамата бяха маркирани с жълт картон. За френския футболист обаче това бе второ официално предупреждение и той напусна "Кинг Пауър Стейдиъм".

В 80' Стивън Нзонзи получи право да изпълни дузпа за своя тим, след като Шмайхел направи нарушение в наказателното поле. Датският страж обаче се реваншира по най-добрия начин, след като улови топката при изълнението на Нзонзи. 8' преди края на мача пък треньорът на испанците Хорхе Сампаоли бе изгонен от терена заради реплики към съдиите.

Преди мача

Отборите на Лестър и Севиля ще изиграят днес своята среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига на "Кинг Пауър Стейдиъм", като "лисиците" ще се опитат да продължат похода си в надпреварата.

Английският тим освен, че за първи път в историята си стана шампион на Острова миналата година, прави фурор и в турнира на богатите, след като спечели своята предварителна група, а в първата среща вкара и гол на чужд терен чрез голмайстора си от миналата година Джейми Варди. В момента "лисиците" са в доста слаба форма на домашната сцена, но пък силните изяви в Европа не спират. Освен това те са с нов мениджър, след като играчите показаха, че повече нямат нужда от своя герой Клаудио Раниери. Под ръководството на Крейг Шекспир те постигнаха две победи с по 3:1 в Англия, които дойдоха срещу Ливърпул и Хъл Сити.

Севиля от своя страна се представя силно в Испания през тази кампания, като играчите на Хорхе Сампаоли са трети в Примера дивисион след грандовете Реал Мадрид и Барселона. През миналата година испанците спечелиха Лига Европа, побеждавайки на финала Ливърпул, а тази година прескочиха груповата фаза на Шампионска лига и сега се стремят към 1/4-финалите в надпреварата.

Състави:

Лестър: Шмайхел, Симпсън, Морган, Хут, Фукс, Олбрайтън, Ндиди, Дринкуотър, Марез, Варди, Оказаки.

Севиля: Рико, Меркадо, Рами, Парея, Сарабия, Ибора, Нзонзи, Ескудеро, Витоло, Насри, Йедер.

Срещата между Лестър и Севиля може да наблюдавате на живо тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички