Прогноза за Шампионска лига: Лестър - Севиля


Прогноза за Шампионска лига: Лестър - Севиля
Снимка: Getty Images/Gulliver

1448 0

Отборите на Лестър и Севиля излизат в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Андалусийците постигнаха победа в първата среща с 2:1 на своя стадион Рамос Санчез Писхуан, но това по никакъв начин не им осигурява продължаването в следващата фаза.

Лестър пък смени Клаудио Раниери веднага след срещата срещу испанците и до края на сезона отборът ще бъде воден от Крейг Шекспир. Съименникът на легендарния британски драматург изведе "лисиците" в 2 мача от Висшата лига, които донесоха на тима 2 победи с по 3:1.

Отборът на Лестър е истинска мистерия в тази среща. Не толкова до изпълнителите на терена, а в това как ще се представят те и дали играта им ще потръгне дори малко. Шампионите на Англия направиха страхотни мачове през сезона като тези срещу Манчестър Сити и Ливърпул, но в същото време имаха и трагични представяния - загуби от Съндерланд, Уотфорд, УБА и Бърнли.

Лестър по всяка вероятност ще излезе с Каспер Шмайхел на вратата, а в защитата ще бъдат Фукс, Хут и капитанът Уес Морган. Дани Дринкуотър ще бъде връзката между защитата и нападението, а Риад Марез и Джейми Варди ще се нагърбят с така важните за Лестър голове. Тимът ще разчита на контраатакуващия си стил на игра, с които играчите плениха целия футболен свят през миналия сезон.

Севиля от своя страна са в лека криза, след като отбора завърши наравно в последните си 2 мача от Ла Лига, с което шансовете за титла пред севилците се изпариха, колкото и малки да бяха те до този момент.

Въпреки тези равенства, Севиля се представя чудесно от началото на първенството. Тимът има 3 победи в последните си 5 мача, а атакуващият стил на игра е наслада за окото. Витоло, Н'зонзи и Самир Насри играят чудесно заедно в средата на терена, а атакуващите футболисти Лусиано Вието, Стефан Йоветич и Бен Йедер се допълват страхотно в предни позиции.

Изходът от тази среща е изключително трудно за прогнозиране, но тима на Севиля притежава по-голям опит в подобни битки, което не е за подценяване. Очаква ни страхотно зрелище, в което Севиля ще контролира темпото, а Лестър ще разчита на бързи контра атаки.

Прогноза на Sportlive.bg: Над 2.5 гола в срещата (1.70)

Рискова прогноза: Победа за Севиля + двата отбора да отбележат гол (4.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички