Аспиликуета: Челси не е сред фаворитите в Шампионска лига


Аспиликуета: Челси не е сред фаворитите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1083 0

Защитникът на Челси Сесар Аспиликуета е на мнение, че неговият отбор не е един от големите фаворити за спечелване на Шампионска лига. Именно "сините" последни от английските клубове триумфираха в най-престижния европейски турнир, но Аспиликуета смята, че сега в Европа има по-реални претенденти като например днешният съперник на Челси в група С - Атлетико Мадрид, който два пъти стигна до финала през последните четири години.

"В настоящия момент е трудно да бъдем причислени към фаворитите за победа в най-голямото европейско съревнование. Спечелихме Премиършип в последните години и стигнахме до полуфинала през 2014 г., когато отстъпихме пред Атлетико, но е твърде рано да ни броят като фаворит. Мачът срещу Атлетико ще стане добра проверка на нивото ни.

За мен точно Атлетико е един от отборите с най-големи шансове за победа в Шампионскалига, тъй като участваха във финалите в последните години. Те са отбор, който се сражава до края и са заедно от доста време, както треньорът, така и всичките им играчи. Обигран отбор са и разбира се са сред претендентите за победа в турнира. Очаквам да видя храбър Челси, тъй като знаем, че излизаме срещу много опитен тим. Гостуванията на Атлетико никога не са лесни и трябва да играем идеално, за да заработим три точки", каза Аспиликуета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички