623 милиона евро по-късно: Манчестър Сити не успя да спечели Шампионска лига


623 милиона евро по-късно: Манчестър Сити не успя да спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1975 0

Откакто Хосеп Гуардиола пое "гражданите" през 2016 година, Манчестър Сити доминира във Висшата лига и завоюва три титли в Англия, 4 пъти спечели Карабао Къп, веднъж ФА Къп и два пъти Къмюнити Шийлд. Но в събота вечер (29.05.) наставникът пропусна огромна възможност да спечели своята трета Шампионска лига и първа с отбор, различен от Барселона.

"Това беше първият ни път тук. Трябва да се подготвим да се завърнем отново един ден", бяха едни от първите думи на Пеп Гуардиола след загубата от Челси.

Манчестър Сити вече е сред 20-те тима, които са участвали на финал в Шампионска лига, но никога не са печелили трофея. В този списък личат и имената на Атлетико Мадрид и Валенсия.

Да, със сигурност тазгодишното участие на "гражданите" бе по-успешно от това в предходните години, когато те отпадаха редовно на 1/4-финалите, но все пак, горчилката сега е много по-голяма!

За период от 5 години Пеп Гуардиола похарчи невероятните 938 милиона за играчи, като същевременно клубът събра приходи от само 315 милиона евро от изходящи трансфери. 

Простите сметки показват, че чистата инвестиция в състава на Манчестър Сити е била в размер на 623 милиона евро - огромна сума, която обаче се оказа недостатъчна, за да бъде спечелена "Ушатата купа"!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички