Пеп Гуардиола: Показахме кураж, дадохме всичко от себе си


Пеп Гуардиола: Показахме кураж, дадохме всичко от себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

1073 0

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола беше разочарован след поражението на "гражданите" на финала в Шампионска лига с 0:1. Испанският специалист за първи път загуби финал в на европейски клубен турнир в кариерата си.

"Направих най-доброто със селекцията, с която разполагам. Опитах да избера най-добрия състав, с който да спечелим. Имахме трудности да пробием отбраната на съперника през първата част. През второто полувреме стояхме доста по-добре. Срещу дефанзивната структура на Челси не ни бе никак лесно. Имахме проблеми с дългите топки през втората част. В такъв момент ти трябва вдъхновение. Въпреки това мога да кажа, че сезонът бе невероятен. За съжаление не успяхме да спечелим на финала. Опитахме, но не успяхме. Явно ще трябва да работим по-здраво", заяви Гуардиола.

"Мачът бе равностоен. За отбор, който за пръв път е на финал в Шампионската лига, играхме добре. показахме кураж, особено през второто полувреме. Те дадоха всичко от себе си и ние направихме същото. Поздравявам Челси за невероятния сезон и за представянето им тази вечер. Всички мои решения бяха с мисълта да спечелим мача. Стояхме стабилно през втората част, а те имаха едно положение на контраатака чрез Пулишич. Те са добър отбор, но ние се конкурирахме перфектно срещу тях. През втората част заслужавахме да отбележим поне един гол, но не успяхме", добави още испанецът.

"Сега искам да се прибера при семейството си. От дълго време не съм ги виждал. След това ще се върна в клуба. Ние ще сме един от най-добрите отбори в света в следващите години. Бяхме брилянтни и смели, но не успяхме да стигнем до гол, защото съперникът бе много силен. Но ние ще се завърнем тук някой ден", обеща специалистът.

Ето какво каза и Томас Тухел след мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички