Под ръководството на Зидан: Кой е най-ефективният и кой играе най-много?


Под ръководството на Зидан: Кой е най-ефективният и кой играе най-много?
Снимка: Guliver/GettyImages

2241 0

Във вторник от 21:45 часа е първият епизод от 1/4-финалите между Реал Мадрид и Ювентус. "Бианконерите" са домакини в първата среща в Торино. Това се явява и един от най-важните мачове за "белия балет", тъй като Шампионска лига е единствената възможност за отбора да спечели трофей този сезон. 

Затова и Marca прави анализ на статистиката на Реал при Зинедин Зидан. Французинът пое отбора преди повече от две години, като от тогава триумфира два пъти в ШЛ и веднъж в Испания, а отборът за тези години не се е променил особено. Испанското издание е извадило кои от футболистите са били най-много използвани и полезни през този период, ето някои интересни факти от ръководството на Зизу:

Футболистът с най-много мачове

Лукас Васкес е играчът с най-много изяви под ръководството на Зидан - 110. Само в 49 от тях обаче той започва като титуляр, а в останалите двубои е влизал от резервната скамейка. 

Най-ефективният нападател

Едва ли има някой изненадан, че това е Кристиано Роналдо. Португалецът е бил точен 105 пъти. В сравнение с другия атакуващ футболист Карим Бензема, който има 40 попадения, което означава, че Роналдо има над 2,5 пъти повече голове. 

По-ефективният от Иско и Асенсио

Двамата са любимци на феновете на Реал Мадрид. Откакто Зидан замени Рафа Бенитес начело и двамата играчи имат един и същи брой попадения, но на Асенсио бяха нужни 2000 минути по-малко.

Най-добро съотношение по голове

По съотношение гол - минута има някои изненадващи имена. Алваро Мората напусна, след като има един гол за 93,7 минути, а Мариано Диаз има гол на всеки 60,6 минута. 

Попълнението с най-малко минути

Поглеждайки към играчите, присъединили се в началото на сезона, Дани Челалос има най-малко игрови минути. Бившият играч на Реал Бетис е бил използван само веднъж от 7 пъти.

Най-често използваната единайсеторка

Има петима защитници в любимия стартов състав на Зидан, което означава, че схемата по-скоро ще е 5-3-2. Ето и кои са най-често използваните играчи: Кейлор Навас, Дани Карвахал, Начо, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело, Каземиро, Тони Кроос, Лука Модрич, Карим Бензема, Кристиано Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички